Sök biljetter

Liknande kategorier

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur FC grundades 1882 och är därmed det ett av de äldsta lagen i Premier League.

Tottenham är en av få klubbar i England som kan kategoriseras som en överklassklubb. Medan andra föreningar bildades av fabriksarbetare och dylikt, bildades Tottenham av ungdomar vid två privatskolor i norra London. Eleverna var trötta på att spela cricket och skapade istället ett fotbollslag, Hotspur FC.

Tottenham Hotspur har länge förknippats med att ha mycket judiska fans och de kallar sig själva för “Yids” eller “Yid Army”. Det ligger inget konstigare i det än att det bor många judar i norra London där Tottenham spelar, och för att slippa bli hånade för det så tog de namnet Yid Army själva.

Tottenham har länge varit ett storlag utan att ha så många titlar på meritlistan. Tottenham-fansen brukar håna sig själva för att laget aldrig lyckas ta det där sista riktiga klivet för att vinna ligan. Tottenham har där emot haft flera stora spelare i sina led genom åren. Gary Lineker och Jürgen Klingsman är några av engelska ligans bästa spelare genom tiderna. 2013 sålde Tottenham Gareth Bale till Real Madrid för motsvarande ca en miljard svenska kronor vilket då var den dyraste spelarövergången genom tiderna.

I och med globaliseringen av fotbollen åker fler och fler utlänningar till England för att titta på fotboll, och många av de största lagen i England har många turister på sina matcher. Tottenham spelar en väldigt underhållande fotboll och har några av ligans bästa spelare i sitt lag, ändå är det inte så mycket turister på Tottenhams matcher, något som resulterat i att det har dånat  rejält när “Spurs” spelat hemma på White Hart Lane.

Under säsongen 2017/18 spelar Tottenham på Wembley Stadium eftersom White Hart Lane byggs om. Gå och se själv hur det har påverkat stämningen på matcherna. 

Ticmate Charity

Tottenham Hotspur FC

Här kan du se Tottenham Hotspur's matchprogram på Wembley Stadium denna säsong. Vi säljer biljetter till alla Tottenham Hotspur's nedanstående hemmamatcher i Premier League och FA Cuppen