Sök biljetter

Om Ticmate

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Vatican Museums: Guided tour in English

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Vatikanmuseet: rundvandring på engelska

Spara
Ta bort sparad
5.0 (4)

Denna rundtur i Vatikanen i Rom tar dig förbi de långa köerna utanför Vatikanmuseerna, så att du kan spendera mer tid inuti. Där kan du utforska världens mest fantastiska konstsamling - och spendera mindre tid på att vänta.

Höjdpunkter

- Gå före i kön till Vatikanen
- Lyssna på din engelsktalande guide
- Utforska världens mest hisnande konstsamling
- Se det magnifika Sixtinska kapellet
- Utforska Peterskyrkan
- Njut av en tur i en grupp på max. 20 personer

Vad kan jag förvänta mig?

Besök alla de bästa delarna av Vatikanens museer - från Sixtinska kapellet till mindre kända konstverk, för att avsluta turen med ett besök i den magnifika Peterskyrkan.

Guiden berättar om allt du ser längs vägen och ger konstverken liv genom ord. Du får upptäcka sidor av konstverken som du kanske aldrig har lagt märke till tidigare. Du får även lära dig mer om konstnärerna bakom verken.

En absolut höjdpunkt när man besöker Vatikanmuseerna är naturligtvis Sixtinska kapellet. Guidning är inte tillåten inne i kapellet, så guiden berättar alla detaljer innan du går in.

Därefter slipper du stå i kö genom att passera genom en speciell dörr som leder dig direkt in i Peterskyrkan och förbi ännu en annan kö. Se det fascinerande altaret och Michelangelos vackra skulptur, La Pietà, innan du går ut på Petersplatsen.

*Varje morgon, med undantag för onsdagar, får denna grupp en speciell guidad tur inne i Peterskyrkan - på onsdagar är kyrkan stängd för allmänheten. Väljer du en eftermiddagstur berättar guiden om Peterskyrkan utanför på Petersplatsen, innan du går in i kyrkan för att beundra den på egen hand.

Vår tur slutar på Petersplatsen där du kan se påvens balkong eller ta en selfie med kyrkan i bakgrunden.

Hur fungerar det?

Strax efter att din beställning är klar kommer du att få din e-biljett via e-post, det är bara att skriva ut den och ta med på turen.

Var börjar turen?
Samling vid foten av den breda trappan på andra sidan vägen - mittemot entrén till Vatikanmuseerna. Var på plats 15 minuter innan turen startar.

Var slutar turen?
Turen avslutas på Petersplatsen.

Viktig information

-- Från november till mars är det ingen guidning inne i Peterkyrkan på grund av kyrkans restriktioner. Guidningen sker istället utanför kyrkan där du får en detaljerad beskrivning av interiören och kyrkans höjdpunkter. Du får sedan gå in och besöka kyrkan på egen hand. Turens längd påverkas inte. 
- *På onsdagsmorgnar och kvällar är Peterskyrkan vanligtvis stängd för allmänheten på grund av den påvliga audiens som äger rum på Petersplatsen. Om du vill besöka Peterskyrkan rekommenderar vi att du bokar denna tur en annan dag. Peterskyrkan kan också stängas utan föregående meddelande på grund av religiösa ceremonier. När detta händer erbjuds en längre tur genom Vatikanmuseerna, så att turen håller samma längd. Naturligtvis strävar vi efter att meddela grupperna i god tid om Peterskyrkan är stängd, men tyvärr är det inte alltid möjligt - och i dessa fall kan vi inte ge rabatt eller betala tillbaka pengar.
- Denna tur är tyvärr inte lämplig för personer i rullstol eller med rörelsehinder. Turen är inte heller lämplig för besökare med barnvagnar.

Biljettkategorier

Vuxen (15+)
Barn (4-14)
Små barn (0-3): Gratis

Boka
Från 853 kr

tis, 16 apr 2024

Återbetalningsbara biljetter Återbetalningsbara biljetter
Kan avbokas och återbetalas upp till 48 timmar före besöksdatum. En avbokningsavgift på upp till 20% per biljett kan förekomma

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Spara tid - gå före i kön

Guidning på:

Varaktighet: 3 timmar

Vad ingår i priset?

- Entrébiljett till Vatikanstaten
- Guidad tur i Vatikanmuseerna
- Besök i Sixtinska kapellet
- Guidad tur i Peterskyrkan*

Vägbeskrivning

Vatikanmuseet: rundvandring på engelska

Adress
The corner of Viale Vaticano and Via Tunisi 00192 Roma

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!