Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån

Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån

Pris från 130 kr

Njut av en guidad tur till fots och upplev Berlin bakom Järnridån. Vandra längs Stalinallee, besök minnesmärket över Berlinmuren, kyrkan Gethsemane i Prenzlauer Berg och mycket mer.

Höjdpunkter:
- Upptäck Berlin bakom Järnridån
- Promenera längs Stalinallee
- Besök Berlinmurens minnesmärke på Bernauer Strasse
- Hör mer om den riskfyllda flykten över gränsen
- Njut av en fascinerande guidad promenad

Utforska Kalla krigets Berlin
Under årtionden efter Andra världskriget delades Berlin i två: En bastion för väst bakom Järnridån, Västberlin, och en huvudstad i öst, Östberlin, ivrig att visa sin kommunistiska överlägsenhet. Hör mer om hur de allierade styrkorna delade Berlin i fyra sektorer i slutet av kriget, och se hur tre av dessa sektorer utmynnar vid Potsdamer Platz.

Vandra längs Stalinallee, den representativa boulevarden i öst, med sin bröllopstårteliknande arkitektur, utformad för att illustrera den kommunistiska storheten under det Kalla Kriget.

Besök minnesmärket över Berlinmuren (Gedenkstätte Berliner Mauer) på Bernauer Strasse och få en känsla av komplexiteten i de säkerhetsåtgärder som utformades för att förhindra östtyskar från att nå Västberlin. Hör om de risker som många ändå utsatte sig för genom att fly, och lär dig mer om den beryktade statliga säkerhetstjänsten, Stasi. 


Besök kyrkan Gethsemane i Prenzlauer Berg, där många modiga östtyska medborgarrättsaktivister samlades i slutet av 1980-talet för att protestera mot regimen och hjälpa till att inleda den fredliga revolution som kulminerade i Tysklands återförening. Se hur dessa initiativ ledde till hålet vid Bornholmer Strasse och hör om hur modiga östberlinare hindrade att viktiga dokument på Stasis högkvarter förstördes, dokument som gett oss viktiga insikter i hur regimen fungerade.

Guidning på engelska.

Hur får jag mina biljetter?
Strax efter det att din bokning är slutförd skickas din e-biljett direkt till din e-post, det är bara att skriva ut den och ta med den på turen.

Var börjar turen?
Turen startar utanför restaurangen Weihenstephaner, mittemot Hackescher Markt S-Station. Vänligen möt upp 10 minuter innan turen startar. Var slutar turen? Vid Alexanderplatz.

Hur tar vi oss runt på turen? 
Detta är främst en sightseeingtur till fots, dock innefattar turen en tågresa, så ta med en zon AB-biljett för kollektivtrafiken eller köp en biljett av guiden (ett AB-dagspass kostar ca € 7).
 


Hur lång tid varar turen?
Ca 4 timmar.

Vad händer om det regnar? 
Turen avgår i alla väder – vänligen anpassa kläder och skor efter väder! 

Finns det barn/ungdomsbiljetter? 
Barn under 12 år följer med gratis i sällskap med en betalande vuxen. Ungdomsbiljetter gäller för personer under 26 år.

Info

Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån
Vänligen möt upp på denna adress 10 min innan turens start:
utanför Restaurant Weihenstephaner
(På motsatta sidan av Hackescher Markt S-Bahn Station)
Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån
Öppettider
28. mars - oktober: fre kl 10.00

Vägbeskrivning

Se på en karta, Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån

Vägbeskrivning
S-Bahn Hackescher Markt Station.

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till kundvagnen