Sunset Boulevard

Sunset Boulevard

Palace Theatre - Broadway

Pris från 1693 kr

Det är som om vi aldrig tog farväl...
Från Londons West End till The Palace Theatre på Broadway, Glenn Close har återvänt till Broadway i Andrew Lloyd Webbers musikalklassiker Sunset Boulevard, under en begränsad spelperiod våren 2017.

Vår egen svenska musikalstjärna Fred Johanson gör sin efterlängtade Broadway-debut i rollen som Normas butler Max von Mayerling. 

Höjdpunkter
- Se Glenn Close & Fred Johanson live på scen
- Upplev en episk musikal av Lloyd Webber

Vad handlar Sunset Boulevard om? 
Musikalen baseras på Billy Wilders film från 1950-talet och handlar om Norma Desmond, den absolut största stumfilmsstjärnan på sin tid, men som när talfilmen gjorde sitt intåg snabbt föll i glömska. Joe Gillis är manusförfattaren som kämpar hårt för att få sitt kaotiska liv i balans, tills den dag han av misstag hamnar vid huset på 10086, Sunset Boulevard, Norma Desmonds hem. Mötet mellan stjärnan och författaren kommer att förändra båda deras liv drastiskt. 

Vi ser Glenn Close i rollen som Norma Desmond, en roll hon tidigare spelat och som hon 1994 vann en Tony Award för, i originaluppsättningen på Broadway, New York. Glenn Close gjorde även sin West End-premiär på London Coliseum, i Sunset Boulevard våren 2016. Premiären följdes av en utsåld spelperiod med stående ovationer. Hon tilldelades nyligen The London Evening Standards prestigefyllda pris för bästa rollprestation i West End. Hyllade skådespelerskan Glenn Close har vi sett i mängder av filmer, Tv-produktioner och teaterföreställningar genom årtionden, Garp och hans värld, Farlig förbindelse, Farligt Begär, Andarnas Hus, 101 Dalmatiner, 102 Dalmatiner, Air Force One och The Stephford Wives för att nämna några filmer kanske mest kända för den svenska publiken. Vår svenske Fred Johanson ser vi i åter i rollen som Normas butler, Max von Meyerling. Hans tolkning av rollen på London Coliseum, våren 2016, fick lysande recensioner i brittisk press; ”Fred Johanson stjäl showen” (The Spectator), hans ”basröst är en skönhet” (The Times) och ”hans insats är mästerlig” (British Theatre). Fred är en av våra stora musikalstjärnor, både i Sverige och utomlands. Fred har bland annat spelat i Fame, Les Miserables, Cats och Evita i London och i Skönheten och Odjuret, Sunset Boulevard och Jesus Christ Superstar (den senare både på scenen och i filmen från 2001) i Sverige. 
Nu ser vi fram emot Freds erövring av Broadway!Hur får jag mina biljetter?  
När din bokning online är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den till teatern. 

Vem lämpar sig föreställningen för?  
Sunset Boulevard är en av världens mest populära musikaler, och föreställningen tilltalar en bred publik. Musikalen är dock inte lämplig för små barn under 10 år. Vilka ingår i teamet bakom Sunset Boulevard?
När musikalen sätts upp på Broadway efter nyår så är det med samma personer i huvudrollerna som i London, där vi förutom Fred Johanson som Max von Mayerling och Glenn Close i rollen som Norma Desmond återser Michael Xavier som Joe Gillis och Siobhann Dillon som Betty Schaefer. Därtill ingår en 40-mannaorkester, den största någonsin på Broadway. Precis som tidigare är det en halv-scenisk produktion, med begränsad scenografi och tyngdpunkten på musiken och skådespeleriet.

 


Musikalen baseras på Billy Wilders klassiska Paramount-film från 1950. Musik av Andrew Lloyd Weber och David Cullen, text av Don Black och Christopher Hampton, regi av Lonny Price. I samarbete med Really Useful Group Ltd.

Info


Palace Theatre - Broadway
1564 Broadway
New York
NY
US

Föreställningens längd:
2 timmar 45 minuter, inkl. paus

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning

Directions
Subway till 49th St. station

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till kundvagnen