Cats i New York väcker minnen till liv

rp_cats.jpg

Musikalen CATS kommer äntligen tillbaka till Broadway sommaren 2016 och den kultförklarade musikalen får mig att ta en promenad down memory lane!

I början av 1990 talet var jag utbytesstudent i USA och hade då förmånen att åka på en studieresa med besök i Washington DC, Philadelphia och New York City.

Jag minns promenaden i parken National Mall, från Lincoln monumentet, där vi naturligtvis fotades framför den stora statyn av Abraham Lincoln, till Washington monumentet, som speglades i bassängens blanka vattenyta. Jag minns besöket i Kapitolium, där minsta viskning transporterades i den enorma kupolen för att tydligt höras på andra sidan salen.

Jag har starka minnen från Arlingtonkyrkogården, med de vita korsen i exakta och symmetriska rader, och bronsstatyn av soldaterna som reser den amerikanska flaggan. Patriot – ja visst!

Jag minns att jag förälskade mig i Georgetowns charmiga kvarter och fantiserade om att någon gång i livet kunna leva och bo i området. En marinblå sweatshirt-hoodie med University of Georgetown-loggan inköptes omgående på plats!

PhiladelphiaThe City of Brotherly Love, från grekiskans broderlig kärlek, var nästa anhalt på vår resa. Jag minns den berömda frihetsklockan Liberty Bell, som enligt sägen användes vid undertecknandet av USA:s självständighetsförklaring den 4 juli 1776, och som även är en viktig symbol för kampen för slaveriets upphörande.

Jag minns när bussen närmade sig New York City och vi fick se Manhattans siluett och berömda skyline komma närmare och närmare och torna upp sig framför våra ögon. Goose-bumps! I början av 90-talet ansågs New York fortfarande vara en farlig stad att röra sig i på egen hand, och vi var ju bara i 17-18 års åldern, så alla höll ihop.

Jag minns Frihetsgudinnan och det trånga utrymmet uppe i kronan, många många många trappsteg upp, men oj vilken utsikt!

Jag minns shoppingpåsar från Macys, souvenirer från Times Square, den makalösa utsikten från Empire State Building, och självklart besöket på Hard Rock Café. Ja, det var HETT att besöka Hard Rock Café på den tiden, och jag tror minsann att milkshakeglaset med ingraverade recept finns kvar i min USA-låda någonstans uppe på vinden!

Det absolut starkaste minnet från resan är dock musikalen CATS, som vi hade ynnesten att få se på Broadways Winter Garden Theatre! Jag minns den enorma teatersalongen, sorlet i bänkraderna som sakta tystnade när mörkret sänkte sig, och därefter katter, katter, katter, fantastiskt smink, fantasifulla kostymer, underbara sånger, ännu fler katter och fantastisk akrobatiska dansnummer. Jag minns att min studieresa blev komplett.

”Let the Memory live again” 

// Anna Leppäniemi – Localizer Manager Ticmate

Läs mer om den nya produktionen av CATS på Neil Simon Theatre, på Broadway i New York. Nypremiär sommaren 2016! Vi kanske ses!

Tips på upplevelser och biljetter till sightseeing, musikaler och evenemang i New York hittar du hos Ticmate.

Allmänt Musikaler New York

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *