Zlatan – Paris messias

Fyra mål på tre matcher. Mål efter bara en halv minut spelad mot Lille. Landreau, Lilles Målvakt, sa själv att han kände sig förnedrad och att han själv är halva laget. Han har fått höra att han är övermänsklig och har redan betalat tillbaka pengarna PSG betalar honom.

I Frankrikes största sporttidning L’Equipe, var det en bild på Franska ligans största stjärna, Zlatan Ibrahimovic, med texten “Messias”. Då får man även tänka på att Zlatan inte är i sin livs form.

Egentligen är allt sagt. Zlatan är den mest kompletta anfallaren i världen. Stor och stark, bra i luftrummet, kvick och vindsnabb, otroligt svår att markera och då smäller det direkt. Han spelar också med hjärnan som få strikers gör. Han kan göra mål från otroliga lägen och tillsammans med sin skottkraft så blir det mål, i stort sett varje gång. Han hittar även lösningar som få gör och gör väldigt sällan ett felaktigt beslut. Lyckas han med allt detta under säsongen så är han faktiskt halva laget.

Folk kanske inte tycker att det är några konstigheter med att han själv fungerar som halva laget så tycker nog inte alla att det är konstigt, men då får man tänka att det här är ett lag som är som en Qatarsk godispåse betald ur den Qatarska statens egen ficka. Qatars landslag skulle man kunna säga. Att en ensam man har lyckats överträffa resten av laget som inehåller bland annat Lavezzi och Menéz, Thiago Silva och Sakho, Javier Pastore och Thiago Motta.

Enda svagheten i laget är hur de fungerar tillsamans. Ingen spelare vågar ta tag i något och man blir lite orolig över vad alla svenskars nya favoritlag gör på träningarna. En vinst och tre oavgjorda, fyra gjorda mål, alla från Zlatan och laget har helt klart underpresterat. I helgen är det landslagsuppehåll och Carlo Ancelotti har nog tid att tänka över vad som är fel och inte för fredagen den 14:e september tar PSG emot Toulouse på hemmaplan och bara fyra dagar senare så sker den viktigaste matchen hitils för “Les Galictigos”, nämnligen hemmamatchen mor Dinamo Kiev i Champions League.

Smekmånaden är över, nu börjar allvaret.

// Love Lindqvist

Fotboll Paris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *