Tre lysande musikaler i London

Letar du efter inspiration och tips på en musikal att se i London? Om du känner för att uppleva något lite annorlunda, vill vi gärna presentera tre av de mest bländande musikalerna i Londons West End just nu.

Det finns något för alla – från häxor, hårt arbetande konstnärer och drag queens till förbjuden kärlek, vänskap och drömmar som går i uppfyllelse.AN AMERICAN IN PARIS

An American in Paris är en helt ny succémusikal som hade sin London-premiär under 2017.

An American in Paris beskrivs som ”en perfekt integration av dans, romantik och klassisk Gershwin” av The New York Times. Det är en prisbelönt och dansant Broadway-musikal, som presenterar musikalhistoriens kanske vackraste text och musik.

Denna häpnadsväckande musikal handlar om Jerry Mulligan, en före detta soldat i amerikanska armén, som kämpar för att lyckas som konstnär i en stad som spritter av hopp och möjligheter när kriget äntligen är över. När Jerry möter Lise, en vacker ung dansös, blir Paris gator en romantisk bakgrund till en sensuell och vacker historia fylld med konst, vänskap och kärlek i efterkrigstidens Europa.

Förbered dig på känslostormar!

Välj denna musikal: Om du letar efter Londons senaste musikal-hit, en fantastisk produktion med uppfinningsrik och fantasifull iscensättning, otroliga dansare och en värmande kärlekshistoria – då är An American in Paris precis rätt för dig!

Teater: Dominion Theatre

Föreställningens längd: 2 timmar och 30 minuter, inklusive paus.

Föreställningen spelas: måndag till lördag kl 14:00 och kl 19:30.

Åldersgräns: Lämplig för barn från 6 år och uppåt. Vänligen notera att barn under 4 år inte får komma in på teatern.KINKY BOOTS

Kinky Boots är musikalen för alla som ”just wanna have fun”. Denna roliga och hjärtevärmande musikal, med musik av ingen mindre än Cyndi Lauper, är ett säkert kort!

Musikalen Kinky Boots baseras på en sann historia och tillika indiefilm med samma namn. Vi får följa den unga britten Charlie Price, som överger sin familjs skofabrik för att leva med sin krävande flickvän i London.

När Charlies far oväntat dör, återvänder han till den kämpande fabriken och finner att det är upp till honom att hitta ett sätt att hålla verksamheten vid liv. En färgstark och fantastisk drag queen vid namn Lola, ger Charlie idén att skapa damskor för män. Snart tillverkar fabriken ”kinky boots” under överinseende av Charlie och Lola, men kan den tanklösa planen verkligen fungera? Och kan dessa två extremt olika män hitta en gemensam mark och bli riktiga vänner?

Välj denna musikal: Om du letar efter en rolig och mysig musikal med bländande kostymer, fantastiska dansare och medryckande musik.

Teater: Adelphi Theatre

Föreställningens längd: 2 timmar och 25 minuter, inklusive paus.

Föreställningen spelas: måndag till lördag kl 14:30 och kl 19:30.

Åldersgräns: Rekommenderas för barn från 12 år och uppåt. Vänligen notera att barn under 4 år inte får komma in på teatern.WICKED

Wicked är en av långkörarna och musikalen har redan setts av över 2 miljoner människor i bara London. Wicked är en självklar publikfavorit och har så varit i över ett decennium.

Wicked är den otroliga, tidigare okända, historien om den osannolika vänskapen mellan två flickor, som lär känna varandra som unga svartkonst-studenter. Deras extraordinära äventyr i Oz gör att de till sist uppfyller sina öden som den goda häxan Glinda och den hemska häxan Elphaba, Wicked Witch of the West.

Wicked tar med publiken till en fantasivärld fylld av trolldom, häxeri och svartkonst. Hisnande dräkter, en uppfinningsrik och humoristisk berättelse och medryckande låtar gör att Wicked är, och förblir, en oförglömlig och förtrollande upplevelse. 

Tidningen Evening Standard har kallat Wicked, ”En av de mest populära West End-musikalerna någonsin” och Daily Mail utropade, ”Det perfekta valet för en trollbindande kväll ute.”

Välj denna musikal: Om du vill njuta av en prisbelönt musikal fylld av magi och en värmande historia om vänskap, då är Wicked helt rätt för dig!

Teater: Apollo Victoria Theatre

Föreställningens längd: 2 timmar och 45 minuter, inklusive paus.

Föreställningen spelar: onsdag och lördag kl 14:30, samt måndag till lördag kl 19:30.

Åldersgräns: Rekommenderas för barn från 7 år och uppåt. Vänligen notera att barn under 3 år inte får komma in på teatern. Barn under 16 år måste ha vuxet sällskap under föreställningen.

London

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *