Tips på saker att göra i Florens!

florenze

Florens är en av Europas vackraste städer och är inget annat än en skattkista av upplevelser för alla! Det finns mycket att göra för alla som är intresserade av kultur och historia och även för alla som vill lära känna en ny region genom dess matkultur!

Upplev den vackra katedralen Duomo di Firenze, med den legendariska kupolen, besök konstgallerierna på Uffizierna, ett av världens äldsta och största museum, eller varför inte följa med på en trevlig och lärorik mat- eller vintur där du får smaka på det riktiga Florens och Toscana.

Det finns även många spännande turer som tar dig utanför Florens, inklusive tur- och returresa med buss.

Här är våra bästa tips på saker att göra i Florens:

1. Besök konstmuseet Uffizierna

2. Delta i en matlagningskurs och upplev Toscanas matkultur

3. Gå på en guidad tur i katedralen Duomo

4. Prova en annorlunda och rolig sightseeingtur på en segway 

5. Beundra de kulturella skatterna på Galleria dell’Accademiafloreze_2 Besök konstmuseet Uffizierna

Uffizierna är ett av de äldsta och största museerna i världen och ett absolut måste när du besöker Florens. Vid Uffizierna, hittar du mästerverk av några av Italiens största konstnärer som Botticelli, Da Vinci och Michelangelo.

florenze_4Delta i en matlagningskurs i Florens 

Om du älskar det italienska köket och skulle vilja få några tips för att använda hemma, så är en sightseeing-tur inklusive matlagningskurs i Florens något för dig! Turen börjar med ett besök på den lokala matmarknaden i Florens. Väl i köket får du lära dig tillaga färsk pasta från grunden, förbereda läckra såser som pesto och bolognese, samt tillaga en söt italiensk dessert som avslutning.

När maten är klar får du njuta av din hemlagade lunch och provsmaka några lokala viner.

florenze_2Guidad tur i Florens katedral Duomo

Duomo-katedralen är den mest välbesökta och populära sevärdheten i Florens, men genom att köpa dina entrébiljetter hemifrån, går du förbi de långa köerna! Inne i Duomo bjuder din auktoriserade lokalguide på en fascinerande rundtur i den historiska katedralen och berättar om den italienska renässansens stora mästare som Brunelleschi och Giotto.

florenzeEn annorlunda och rolig sightseeing – Florens på en segway!

Upplev Florens på ett nytt och roligt sätt! En sightseeingtur på en segway är en upplevelse för familjer, par och individer – och det överlägset roligaste sättet att utforska en ny stad. Du får se alla stora sevärdheter längs vägen, så du inte missar något.

florenze[2]Beundra konstskatterna på Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia stoltserar med många av Florens konstskatter, där den kanske mest kända är Michelangelos mästerverk, statyn av David. Detta världsberömda konstmuseum är ett måste, när du befinner dig i renässansen födelsestad.

Köp din biljett i förväg och skippa köerna på plats. Du kommer att vara inne på nolltid och får en lärorik och intressant rundtur tillsammans med din auktoriserade lokalguide.

Allmänt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *