Spanska supercupen

Den spanska supercupen spelas mellan de två lagen som vann La Lige respektive Copa del Rey. Precis som förra året så är det mellan Real Madrid och FC Barcelona, men den här gången är det Barca som är cupmästare och Real som spelar som regerande ligamästare.

Det är inte bara ett prestigefyllt ”El Clasico” som handlar om en titel, det är även Tito Vilanovas första match som huvudtränare för årtusendets mest framgångsrika lag. Det gäller att få en bra start om han vill få en plats i katalanernas hjärtan. Tito har varit andretränare i laget ett bra tag och det blir nog ingen större märkvärd skillnad spelmässigt. Det gäller bara att har kylan att slå José Mourinho och hans Real Madrid.

Om Real lyckas vinna de här två matcherna som kommer de ge dem ett psykiskt övertag när säsongen börjar och om det skulle vinna ligan i år igen så skulle det betyda ett riktigt tronskifte.

Barca och Real tacklar försäsongerna på väldigt olika sett. Medans Barca gör en, max två stora värvningar och väljer att möta storlag för att spela in reserverna och juniorerna. Real däremot värvar friskt och får hellre in vinnarmentaliteten och spelar ihop en trolig startelva. Supercupen blir då ett bra läge att se hur säsongen ska spelas.

Ticmate säljer biljetter till både matchen på Camp Nou den 23 Augusti och till matchen på Santiago Bernabeu den 30 Augusti.

Barcelona Madrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *