Shakespeare – går upp på världscenen i London 2012

William ShakespeareWilliam Shakespeare går aldrig ur tiden. Citaten av Shakespeare är lika levande som någonsin i både det litterära och det naturliga språket, och kommer förmodligen ta en ännu större del i det moderna London när Shakespeares London nu väcks till liv igen under senare delen av 2012.

Som en del av London Festival kommer British Museum iscensätta en stor utställning kring världen av Shakespeare i samarbete med Royal Shakespeare Company från den 19 juli till 25 November 2012.

Genom att utforska Shakespeares betydelse i utformningen av en ny känsla av nationell identitet och den centrala roll som Shakespeare teatern som en lins på världen utanför London, tolkad genom det innovativa perspektivet av den store poeten och pjäsförfattaren, kommer utställningen att ge en unik inblick i den framväxande roll London hade som en världsstad 1612.

Citat, moderna uppträdanden och föremål ur museets Shakespeare insamling och från hela Europa kommer att föra Shakespeares London till liv. Kartor, grafik, teckningar och målningar, vapen och rustningar, manuskript, mynt, medaljer och andra spännande föremål kommer att utforskas genom linsen av Shakespeares pjäser.

London Teater

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *