Saker att göra under en weekend i Paris

Paris är en helt underbar stad, året om! En perfekt stad att åka till under en weekend eller en vecka. För den som inte har varit i Paris tidigare kan en sightseeing med buss eller båt vara en bra början, men bäst av allt är ändå att börja dagen på ett kafé med en pain au chocolat och en café au lait. Känslan som infinner sig när man sitter där på caféet och ser hur staden vaknar till liv. Titta på människor som rusar förbi på väg till jobb och skola, känna stadens puls börja pulsera. Att komma upp i Eiffeltornet blir allt svårare ju mer turister som åker till Paris, ändå känns det nästan som ett måste. I varje fall om det är första gången man besöker Paris. Så för att slippa stå och stampa i långa köer på flera timmar kan det vara en bra idé att följa med på en Sightseeing i Paris med en guidad tur upp i Eiffeltornet, särskilt om man reser med barn. För visst är det roligare att använda tiden till att se staden och sedan kunna gå förbi köerna upp i tornet, även om man vanligtvis inte brukar gilla sightseeing?

Fika vid Eiffeltornet i Paris

Vid lunchtid finns det många restauranger att välja mellan, men på sommaren kan det vara härligt att vara utomhus och då passar en fransk picknick med färsk baguette, goda ostar, en färsk sallad och ett gott vin alldeles perfekt! Det finns gott om parker i Paris. Intill Eiffeltornet ligger Champ de Mars som är ett superpopulärt picknickställe. Ett annat trevligt ställe är trappan utanför Sacre Coeur uppe i Montparnasse. För den som vill ha något lite mer avskilt för sin picknick brukar trapporna vid Seine vara lite lugnare och kanske också lite mer rofyllt med båtarna som glider förbi. En lite längre bit bort för den som har varit uppe i Eiffeltornet, men å andra sidan är Sacre Coeur också ett måste under en weekend i Paris. I närheten av Sacre Coeur ligger tunnelbanestationen Barbés-Rochechouart där det billiga varuhuset Tati ligger. Väl värt ett besök för den som vill fynda billigare saker från en affär som inte finns i Sverige!

På kvällarna brukar studenter gå ut i Quartier Latin (Latinkvarteren) som ligger nära Notre Dame. Här finns också biografer för frankofiler som vill se filmer på franska under resan. På andra sidan Seine trängs alla möjliga åldersgrupper på barerna i La Bastille. Stämningen är alltid gemytlig och trivsam. Här börjar de unga kvällen med att gå från pub till pub, medan de äldre tar en bit mat och umgås i lugn och ro.

Utsikt över Paris och Seine på kvällen

Allmänt Paris Weekend-resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *