Inför Manchester-derbyt 23 oktober på Old Trafford

Söndag 23/10 – Manchester United vs. Manchester City – Old Trafford

Manchester-derbyt har alltid varit ett hett derby, när dessutom den rika shejken Shejk Zayed köpte Manchester City så ökade värdet på matchen.

Inför säsongen 2009 lämnade Carlos Tevez de röda för att i stället gå med i de blåas led. Därför har det varit väldigt känsligt för många när han återvänder till Old Trafford, dock kommer han inte göra det i år. Anledningen är att Tevez vägrade att hoppa in i Champions League-matchen mellan Manchester City och Bayern München. Efter det är Tevez inte tillåten att spela för City längre. Men han är fortfarande i centrum inför den här matchen. City- och United-supportrar har nämnligen gått ihop och fixat en stor sopbil, målad i rött på ena sidan och ljusblått på den andra. Där är det meningen att man ska slänga sina Tevez-tröjor.

Båda lagen har gått otroligt bra i början av säsongen och båda är obesegrade. Dock så har United spelat två oavgjorda medan City bara har kryssat en gång i år, det leder till att City toppar Premier League på 22 poäng medans United ligger tvåa på 20.

Många befarar att Premier League kommer bli som La Liga med två lag som rycker ifrån alla andra, och med tanke på Uniteds skicklighet, scouting och allmäna storhet samt Citys pengar så är detta inte en omöjlighet. Detta betyder förstås att Manchester-derbyt blir extra viktigt.

Så, vad har vi oss att vänta av matchen?

Det är de två starkaste trupperna i ligan som möts. Manchester United ställer troligtvis upp med en 4-4-2 uppställning där vi hittar De Gea i mål, supertalangen som varit lite till och från under säsongen. Dock har han van Der Sar’s stora skor att få plats i och det är inte lätt. I backlinjen hittar vi troligtvis från höger SmallingJonesFerdinandFabio. Lagkaptenen och försvarsklippan Vidic är skadad men nyförvärvet från Tottenham, Patric Jones klarar ganska bra att fylla upp och United har fortfarande ligans bästa försvar. På mitten, NaniGiggsFletcherYoung. Manchester United har ligans bredaste mittfällt. Att kunna bänka Carrick, Anderson, Valencia och Park är något många tränare skulle vilja har råd med. På topp spelar Rooney och Wellbeck. Senast, i den viktiga matchen mot Liverpool, var både Hernandez och Rooney bänkade och Hernandez fick komma in i 75’ och dessutom göra mål. Wellbeck har dock spelat bättre på senare tid.

Jag tror inte sir Alex vågar riskera att bänka Rooney i ett derby, fast om någon skulle våga så är det just sir Alex…

Manchester City då? De har den dyraste truppen i ligan och ställer upp med 4-2-2-1. I målet står Joe Hart, den unga keepern som i stort sett alltid spelar bra, och är något vassare än sin kollega på andra sidan planen. Backlinjen från höger, ZabaletaKompanyLescottKolarov. Många säger att City måste köpa försvarare, men bara för att det inte är jättevälkända namn som spelar i stora landslag så betyder inte det att de är dåliga. Ligans näst bästa försvar efter Uniteds enligt mig. Defensiva mittfältare är Yaya Touré och Nigel de Jong, två stabila mittfältare som sällan släpper någon förbi sig och även kan smälla på bra. Sämre offensivt dock. De offensiva mittfältarna Johnson, Silva och Nasri bildar en farlig offensiv och med målkanonen Dzeko på topp är det få som inte släpper in mål mot City. Dessutom har de Aguero och Milner på bänken, två spelare som ofta gör mål till vardags.

Det kommer smälla på ordentligt och vara action från start.

Mitt tips: 3-2, City chockstartar och efter 5 minuter så slår Silva en frispark som Dzeko hugger på. I 35:e så gör City en omställning och Johnson frispelar Nasri som rullar in tvåan. I paus skäller sir ALex ut sina spelare och i andra halvleks första anfall sätter Wellbeck dit den. En kvart efter det så hugger Smalling på frispark och sedan så avgör nyinkomne Hernandez i 85:e efter en smörig pass av Ashley Young.

// Love Lindqvist, som även bloggar om fotboll via sin egen blogg på Loveandfootball.com

Fotboll

5 Replies to “Inför Manchester-derbyt 23 oktober på Old Trafford”

  1. Om City ställer upp med 4-2-3-3 har de säkert en stor fördel, med tanke på att de då har två man mer på planen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *