EM – de stora klubbarnas köpcenter

Varje gång det är mästerskap så är det någon spelare som på allvar sticker ut för första gången. Under VM 2006 var det italienaren Fabio Grosso. I Österike/Schweitz så var det rysslands Andrei Arshavin och i VM i Sydafrika så visade tyskarna Meseut Özil och Thomas Müller framfötterna.

Grosso gick till Inter, Arshavin lämnade Zenit S:t Petersburg för Arsenal, Özil kom till Real Madrid och Müller fick ett monsterkontrakt av Bayern München. I Polen/Ukraina så var det svenskarna som skulle gå till storlag, men nu är frågan om så kommer ske.

Olof Mellberg ryktades till Everton innan EM och efter englandsmatchen så är det inte omöjligt att Olof får byta Aten mot Liverpool. Även Rasmus Elm har ryktats till Liverpool och Manchester, det redan i vintras, dock så gjorde inte Rasmus ett jättebra mästerskap och kanske ett år till i AZ Alkmaar är att vänta. Ola Toivonen har gjort bra ifrån sig i PSV Eindhoven men han har inte ryktats någonstans och en svag insats mot Ukraina kan betyda att han stannar efter sommaren. Olas lagkamrat Andreas Isaksson har inte fått mycket speltid på slutet i PSV och han spelade bra i englandsmatchen och trots dåligt stöd av sina försvarare, mot Ukraina. Honom kan vi nog se flytta, dock inte till ett bättre lag.

Martin Olssons Blackburn åkte ur Premier League och en flytt skulle vara bra för honom och kommer troligtvis att ske. Våra andra Premier League-svenskar Sebastian Larsson och Jonas Olsson kommer nog stanna i Sunderland respektive WBA när nästa säsong drar igång, de har gjort bra säsonger och de verkar trivas. John Guidetti var tyvärr skadad och kunde inte medverka i EM och eftersom hans Manchester City inte precis har anfallskris så får han nog räkna med att bli utlånad ett år till.

Ifall Zlatan skulle flytta så har det inte med hans EM att göra. Han har varit en av de bästa i Italien under året och man vet att franska Paris Saint-German rycker i honom, även om det skulle vara olikt Zlatan att göra en sådan flytt. Elmander är kung över Istanbul och kommer nog stanna kvar där.

Mikael Lustig som var en av de sämsta i BlåGult kan nog tyvärr inte räkna med mycket speltid i Celtic framöver och borde byta så fort han kan så inte hans kariär stryps fullständigt.

Det blir en spännande fortsättning av EM och en spännande Silly Season.

// Love Lindqvist – @love_lin

Fotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *