David Beckham till PSG

david-beckham

Så kom den stora bomben under januarifönstret. David Beckham till Paris Saint Germain. Sedan December har han varit klubblös och klubbar från alla världens hörn har ryckt i honom. Men valet blev Paris Saint Germain?

Varför? Pengar? Nej.

Lönen kommer han att skänka direkt till utsatta barn i Paris. Beckham påstår att han har tjänat så pass mycket pengar under sin karriär så det spelar ingen roll hur mycket han får under sitt halvår i Paris. “Det handlar om fotboll och det har alltid handlat om fotboll.” sa han på sin presskenferens. Han sa också att han ser fram emot att spela med PSG:s alla stjärnor och inte minst Zlatan Ibrahimovic. Beckham berättar att han alltid gillat Zlatans spel och har, ända sedan de möttes första gången, vetat att Zlatan kommer bli en av de bästa i världen. När Beckham fick frågan om vem som kommer ta lagets frisparkar så tvivlade han på att Zlatan skulle ge bort dem till honom.

Han frick också frågan om varför han just valde PSG, på det svarade han att det är ett stort lag med stora abitioner och möjligheter och han vill vara en del av det projektet. Jag tror att det ligger en sanning i det, men framförallt handlar det nog om att avsluta på topp. Inte i USA, inte i Kina och inte i Anzji Matchtjakala. Barca och Real vill inte ha honom, troligtvis inte Bayern München heller och han har vid flertalet tillfällen sagt att han aldrig skulle representera ett annat Premier League-lag än Manchester United. Då är PSG perfekt, både för honom och klubben.

Han kanske inte håller samma kvalitet som för tio år sedan, men i en trupp med många oerfarna proffs som Lucas Moura, Marco Veratti och Javier Pastore så kommer David Beckhams rutin kunna bidra med mycket, både på och utanför planen.

Likt många 90-talister så har jag Beckham som en av mina stora barndomsidoler, och jag tror jag talar för mer än mig själv när jag säger att det är riktigt kul att se honom tillbaka i Europa, fotbollens centrum, och dessutom få se honom spela tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

// Love LIndqvist

Fotboll Paris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *