Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån

Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån

Pris från 124 kr

Följ med på en guidad promenad genom Kalla Krigets Berlin, där du får veta hur Berlins invånare levde och bodde i en delad stad under Kalla Kriget. Se hur staden Berlin fungerade och överlevde bakom Järnridån. Boka dina biljetter till Kalla Krigets Berlin promenadtur här!

I årtionden efter Andra världskriget fanns det två Berlin:
En bastion för väst bakom Järnridån, Västberlin och en huvudstad i öst, Östberlin, ivrig att visa sin kommunistiska överlägsenhet.

Lär dig mer om hur de allierade makterna delade Berlin i fyra sektorer i slutet av kriget och se var tre av sektorerna konvergerade vid Potsdamer Platz. Gå längs "Stalinallee", den representativa boulevarden i öst med dess bröllopstårteliknande arkitektur, utformad för att illustrera den kommunistiska makten under det Kalla Kriget. Besök Wall Memorial på Bernauer Strasse och få en känsla av komplexiteten i de säkerhetsåtgärder som utformades för att förhindra östtyskar från att nå Västberlin. Hör om de risker som många ändå utsatte sig för genom att fly, och lär dig mer om den beryktade statliga säkerhetstjänsten, Stasi.

Vår promenad Kalla Krigets Berlin slutar vid den längsta sträckan av Berlinmuren som fortfarande finns intakt, the East Side Gallery, som har förvandlats till en imponerande plats för utomhuskonstverk.

VIKTIG INFORMATION:
- Turen är på engelska.
- Längd är ca 4 timmar.
- Starttider:
* 28 mars -oktober: fredagar kl 10.00.
- Turen startar vid taxistationen utanför Berlin Zoo station (Bahnhof Zoologischer Garten). Här möter du din guide från Original Berlin Walks. Samling 10 min innan turens start. 
- OBS! Delar av turen sker med Berlins Metro! Medtag ett "AB public day pass transport ticket" för Berlins tunnelbana, eller köp en biljett från guiden (pris 2013 € 6,70). 
- Ungdomspris för alla under 26 år.
- Barn under 12 år följer med gratis i sällskap med en betalande vuxen.
- Vänligen anpassa kläder efter väder, cykelturen går i alla väder!
- Mat och dryck ingår inte i priset.
- Promenadturen Kalla Krigets Berlin slutar vid Eastside Gallery.

Info

Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån
Vänligen möt upp på denna adress 10 min innan turens start:
utanför Restaurant Weihenstephaner
(På motsatta sidan av Hackescher Markt S-Bahn Station)
Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Berlinmuren – Berlin bakom Järnridån
Öppettider
28. mars - oktober: fre kl 10.00

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
S-Bahn Hackescher Markt Station.

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till varukorgen