Gränslandet & Alnwick Castle

Gränslandet & Alnwick Castle

Pris från 413 kr

Häng med på en dagsutflykt söderut över den skotska gränsen till England. Upplev det fantastiska landskapet i gränslandet, besök den heliga ön Lindisfarne och utforska Alnwick Castle, som vi känner igen som Hogwarts School of Witchcraft i Harry Potter-filmerna.

Höjdpunkter:
- Utflykt över den skotska gränsen till England
- Beundra det vackra landskapet
- Provsmaka läckerheter på The Hirsel
- Besök den heliga ön Lindisfarne
- Se det pittoreska 1500-tals slottet
- Besök Alnwick Castle (entré ingår ej) från Harry Potter-filmerna

Utforska The Borders Country & Alnwick Castle
Resan går söderut från Edinburgh och längs vägen får du höra allt om den historiska rivaliteten mellan Skottland och England, medan du njuter av den vackra naturen i gränslandet.

Det första stoppet för dagen blir på The Hirsel, en stor georgianskt lantegendom, där du kan njuta av några hemlagade godsaker.

Vi fortsätter vår resa till England med en timmes stopp vid den heliga ön Lindisfarne, som är en tidvattens-ö utanför nordöstra Englands kust. Lindisfarne är internationellt känd, både för sitt medeltida religiösa arv och sitt pittoreska 1500-talsslott.

Vi anländer därefter till dagens höjdpunkt, Alnwick Castle! Det är den näst största bebodda slottet i Storbritannien, och här bor hertigen av Northumberlands familj, de Percys, sedan mer än 700 år. Under de senaste åren har slottet haft en central roll i ett antal film- och tv-produktioner, som Branca Castle i Downton Abbeys julspecial år 2014 och som trollkarlsskolan Hogwarts i Harry Potter-filmerna.

Du har ungefär 2,5 timmar på egen hand vid Alnwick Castle och kan utforska slottet, dess trädgårdar och äta lunch. Notera att entré till slottet, mat och dryck inte ingår i biljettpriset.

Hur får jag mina biljetter?
Strax efter det att din bokning är slutförd skickas din e-biljett direkt till din e-post, det är bara att skriva ut den och ta med på turen.

Var börjar turen?

Turen inkluderar transfer från de flesta hotell i centrala Edinburgh. Specifik tid och upphämtningsplats arrangeras 24-48 timmar innan turen.

Var slutar turen?
Du blir avsläppt vid någon av de många samlingsplatserna i Edinburgh. Ni är tillbaka i Edinburgh runt kl. 18:00.

Hur länge varar turen?
Ca 9,5 timmar.

Finns denna tur på annat språk än engelska?

Nej, guidning på engelska (skotska). Det finns en kort skriftlig presentation på franska, tyska, spanska, portugisiska, italienska och mandarin.

Finns det barnbiljetter?

Ja, för barn mellan 5-14 år. Barn under 5 år får inte följa med på denna tur.

Info

Gränslandet & Alnwick Castle
Turen inkluderar transfer från de flesta hotell i centrala Edinburgh.

Gränslandet & Alnwick Castle
Öppettider
Turer avgår onsdagar & lördagar kl. 09:00.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Se karta över Edinburgh nedan:

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till kundvagnen