Giverny & Monet

Giverny & Monet

Pris från 1004 kr

Vi lämnar Paris och kör genom de västra stadsdelarna ut mot Normandie och kör hela vägen till Bonnières.

Efter att ha korsat floden Seine i Vernon når vi Giverny, födelseorten för den berömda konstnären Claude Monet, en pittoresk liten by som ligger ca en och en halv timmes bilfärd från Paris. 

Här får vi en utförlig och informationsrik guidad tur i Monet's hem och trädgård innan det blir tid att på egen hand besöka konstnärens atelje.

Viktig information:
- Guidning på engelska!
- Turens längd: 5 timmar
- Avgångstider: kl 13.45 måndag-lördag och kl 08.15 på söndagar under sommaren. Inga turer från november till mars.
- Priset inkluderar inträdesbiljett till Giverny (Monets trädgård och hus).
- Turen börjar och slutar vid PARISCityVISIONs kontor i centrala Paris. 

Riktigt bra 3.6

3.6 Betyg från 5 kundrecensioner
En vacker upplevelse

Vi behövde inte stå och köa utanför,skönt.Men tyvärr var kön väldigt lång o långsam in till Monets hus, väl inne i trädgården. Vi hann inte ens med det. Det borde ingå i biljetten, som kostade rätt mycket, att få gå in i huset en viss tid, så man hinner det innan man åker tillbaka till Paris. Men trädgården va fin, lite väl mycket turister. Borde finnas ett tak för hur många de släpper in samtidigt. Kanske borde alla biljetter dit vara förbokade, en tur inne trädgården högst 1 1/2 timme. Tyckte också att de kunde ha bjudit på fika på bussen på väg hem. Måste resa en gång till för att komma in i huset, men då åker vi nog på eget bevåg.

Ellinor, Järlåsa
MÅN, 04 MAJ 2015
3.6
Bäst av allt!

Vi besökte Orangeriet i Tuillerierparken dagen innan som en uppladdning för Monets trädgårdar, vilket vi tyckte gav besöket en extra dimension. Bussresan genom ett grönskande landskap var så vackert! Bra guide som berättade om Monets liv och gärningar under bussturen. Näckrosdammarna var mycket mindre än jag föreställt mig, men det gjorde inget då jag kände att jag kunde applicera Monets målningar där! Det som överväldigade mig var alla rabatter framför Monets hus! 100-tals tulpansorter planterade med massor av färgsprakande perenner i regnbågensfärger! Tack vare Monets målningar kan de minst 8 trädgårdsmästarna reproducera så att det idag ser ut som under Monets liv! Jag kan varmt rekommendera att besöka Monets trädgårdar!

Eva, Sollentuna
FRE, 01 MAJ 2015
3.6
Monét

Det finns två utlämningsställen för biljetter av detta slaget. På den voucher vi fick stod adressen till "fel" plats. Vi fick dock bra hänvisning till rätt utlämningsställe. Fin bussresa och guidning på bussen ut, dock fungerade guidningen dålig på plats. Stod man i periferin av gruppen, hörde man inte guiden. För övrigt väl arrangerat och bra info om mötesplatser och planering för dagen.

Helena, Ängelholm
FRE, 17 MAJ 2013
3.6
Besök i Monets hus och trädgård i Giverny

Jag hade för stora förväntningar. Men det var väl värt ett besök. Trevligt att få lite historik om Monet och att få se delar av hans stora hus i Giverny. En fantastisk trädgård full av olika tulpaner och andra blommor. Lugn o fin promenad kring dammen, men jag hade trott att den delen av trädgården var större. Tyvärr var jag här i maj så det var ju inga näckrosor som blommade, men väl så kväkte grodorna som en stor och vacker orkester.

Marie-louise, Lund
FRE, 10 MAJ 2013
3.6
Trevlig utflykt

Det var smidigt att åka buss fram och tillbaka till Giverny.

Susanne, Stockholm
MÅN, 08 APR 2013
3.6

Info

Giverny & Monet, Ticmate.se

Giverny & Monet
Samling senast 30 min före avgång vid:
PARISCityVISION
2 rue des Pyramides
75001 Paris.

Giverny & Monet
Öppettider
Avgångstid varierar beroende på säsong. Se kalendern för datum och tid

Vägbeskrivning

Se på en karta, Giverny & Monet

Vägbeskrivning
Metro Line 1 till Tuileries Station

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till kundvagnen