Det Bästa av Venedig + Dogepalatset

Det Bästa av Venedig + Dogepalatset

Pris från 826 kr

Vår promenad Det Bästa av Venedig + Dogepalatset är perfekt för besökare med endast en begränsad tid i Venedig, men som ändå vill få en verklig smak av staden. På bara några timmar tar vi dig till de mest kända platserna i Venedig, inklusive Markuskyrkan, Rialto-bron och Dogepalatset samt några mindre turisttäta platser där du kan få en känsla för hur det är att leva i denna flytande stad.

Höjdpunkter:
- 3,5 timmars promenad bland Venedigs historia och kultur
- Besök i Dogepalatset
- Besök i Markuskyrkan och gå före i köerna
- Biljett till Markuskyrkans berömda terrasser
- Garanterat liten grupp på högst 20 personer

Det Bästa av Venedig + Dogepalatset
På vandringen längs gator och torg i centrala Venedig, underhåller den engelsktalande guiden dig med historier om hur Venedig byggdes och hur det blev en av världens äldsta republiker. Lyssna till berättelser om Venedigs mest berömda invånare, om hur staden har fått sitt namn och om den kultur som har gjort den till en av världens mest populära resmål.

Turen startar vid en av Venedigs stora sevärdheter - Rialtobron. Därifrån går promenaden genom smala gator och över små broar rakt in i hjärtat av staden. Vi besöker Marco Polos hus och får veta mer om den venetianska sonen som gick till sjöss en dag och kom tillbaka med berättelser om Kina och en värld i öst. Vi passerar de livliga torgen i Campo SS Giovanni e Paolo och Campo Santa Maria Formosa, där bysantinska influenser, renässansbyggnader och moderna konstruktioner visar stadens stilblandande utveckling.

Vi ser Suckarnas bro (the Bridges of Sighs) på väg till vår det och mest imponerande stoppet – Markuskyrkan på den magnifika Markusplatsen, där vi går före i köerna in i kyrkan. Turen inkluderar även ett besök uppe på de berömda terrasserna. Terrasserna erbjuder en vacker utsikt över piazzan och fina möjligheter till att fotografera.

Sista stoppet på turen blir Dogepalatset, hertigen av Venedigs tidigare bostad och stadens domstol. Vi utforskar de bästa sevärdheterna i palatset som är öppet för allmänheten. Besöket i Dogepalatset blir ett perfekt sätt att avsluta din tur genom Venedigs kultur och historia.

Guidning på engelska.

Hur får jag mina biljetter?
Strax efter att du har slutfört din beställning online, skickar vi en e-biljett/voucher till din e-postadress som en bifogad PDF fil. Denna voucher skriver du ut och tar med på turen.

Var startar turen?
Turen startar framför bronsstatyn av en man på Campo S. Bortolomio, på San Marco-sidan av Rialto-bron. Samling 15 min innan turen startar.

Hur lång tid varar turen?
Ca 4 timmar.

Gäller särskild klädkod?
Ja, besök vid religiösa platser kräver en strikt klädkod. Knän och axlar måste vara täckta, för både män och kvinnor. Turoperatören CityWonders och Ticmate kan inte hållas ansvariga om du nekas inträde på grund av felaktig klädsel.

Finns det barnbiljetter?
Ja, barnpriser för barn mellan 4-14 år. Barn under 4 år följer med gratis i sällskap med betalande vuxen.

VIKTIG INFORMATION:
- Tänk på att inte ta med stora väskor eller ryggsäckar på denna tur. Väskor är ej tillåtna inne i Markuskyrkan och måste checkas in i ett särskilt bagageutrymme utanför området. Du kan missa en del av turen om du måste checka in bagage.
- Turen avslutas vid Dogepalatset.
- Vi rekommenderar bekväma skor på denna promenad.
- Vi beklagar att vi inte kan ta emot gäster med rullstol eller gäster som kräver särskilt stöd. Vi kan inte heller ta med barnvagnar på våra turer.
- Fotografering är tillåten på större delen av turen, notera dock att fotografering EJ är tillåten inne i Markuskyrkan.
- Tänk på att solen är stark och att vissa platser saknar skugga. Hatt eller keps, solkräm och en flaska vatten rekommenderas starkt vid varmt väder!

Info

Det Bästa av Venedig + Dogepalatset
Turen startar framför bronsstatyn av en man på Campo S. Bortolomio, på San Marco-sidan av Rialto-bron.

Det Bästa av Venedig + Dogepalatset
Öppettider
Turen avgår från april till november. Se kalendern för datum och tider.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Klicka på kartan nedan för att se var samlingsplatsen är:

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till kundvagnen