Weekend med barn i Paris

Paris erbjuder mycket för barn! Strax utanför ligger Disneyland som har två olika parker fyllda av attraktioner. Under högsäsong brukar Musse Pigg, Kalle Anka och andra Disneyfigurer promenera runt i parkerna och skriva autografer samt posera tillsammans med barnen. På de olika scenerna uppträder Disneyfigurer med uppseendeväckande dansshower och på kvällarna samlas de alla i den spektakulära elektriska paraden där vagnar och kläder lyser i olika färger. Det finns gott om restauranger och kaféer inne i parkerna och strax utanför, men det kan vara bra att ha med sig lite matsäck till de små. Lite frukt, några kex och en dricka är alltid bra att ha till hands om det blir kö till en attraktion. På Disneyland finns det dock alltid något att titta på, lyssna till och upptäcka. Parken är fylld av små överraskningar och varje del av parken har ett eget tema med musik som spelas när man promenerar mellan de olika attraktionerna.

Disneyland Paris slott och ingång till parken

Men det är inte bara Disneyland som ligger utanför Paris. Fransmännens älskade galler: Asterix, Obelix, Trubadix, Miraculix och överhuvudet Majestix har en alldeles egen nöjespark Asterix Park med sex olika delar: Egypten, Gallien, Romarriket, Grekland, Vikingavärlden och Resan genom tiderna. I Asterix-parken finns massor av berg- och dalbanor, karuseller men också ett delfinarium där barnen kan se olika delfinshower. Ibland samlas Astérix, Obélix och deras vänner i Village Gaulois (den galliska byn) och den som vill kan du passa på att ta en bild med de glada gallerna!

Berg och dalbana i Asterix park utanför Paris

Den som hellre stannar i stan’ kan ta tunnelbanan till Balard i södra Paris och vattenparadiset Aquaboulevard som har både simbassänger och vattenrutschbanor både inomhus och utomhus. En tur med en Hop-on Hop-off buss är också ett bra sätt för barnfamiljen att hinna gå på muséer, kyrkor och andra sevärdheter som Paris har att erbjuda.

Allmänt Paris Weekend-resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *