Våra fem bästa tips i Amsterdam!

amster

Våren väntar runt hörnet och innan vi vet ordet av är det högsäsong för ”city weekend get aways” och långhelger till Europas fantastiska huvudstäder.

En stad som har massor av charm och som erbjuder otaliga upplevelser är Amsterdam. Staden är känd för sin historia, sitt kulturarv och vibrerande liv.

Här är våra fem bästa tips på upplevelser i Amsterdam:

1: Upplev det judiska Amsterdam och besök Anne Franks hus

2: Ta en tur till tulpanernas rike Keukenhof Gardens och upplev en  hel värld av färger

3: Besök två av Amsterdams bästa konstmuseer

4: Upplev Amsterdams ökända Red Light District

5: Utforska Amsterdam med Hop-On Hop-Off Kanalbussar

anne

1: Besök Anne Frank’s hus och lär dig mer om det judiska Amsterdam

Ett av Amsterdams mest populära museum är Anne Franks hus. Här får du en sällsynt och gripande inblick i Anne Franks liv som ung judisk flicka under andra världskriget. Vandra runt i huset där den unga flickan och hennes familj gömde sig i över två år, tills de fångades av nazisterna.

Ett hett tips är att beställa biljetter hemifrån, så att du undviker de ofta timslånga köerna som ringlar sig utanför entrén.

flowers

2: Ta en tur till Keukenhof Gardens blomsterpark och upplev en värld av färger

Tulpanen är Hollands nationalblomma och på våren förvandlas hela landet till en värld av sprakande färger i alla kulörter och luften är fylld med den härliga doften av blommande blommor. Från mars till maj kan du ta en tur från Amsterdam till Keukenhof Gardens och uppleva en blomsterpark som ingen annan.

rijks

3: Besök två av Amsterdams bästa konstmuseum

Amsterdam är också känd för sina många kulturella institutioner, bland annat sina enastående konstmuseum. Både Rijkmuseum och Van Gogh-museet hyser några av världens största kulturskatter, av bland annat holländska konstnärer som Van Gogh, Rembrandt, Frans Hals och Johannes Vermeer.

amsterd

4: Upplev Amsterdams ökända Red Light District

Namnet Amsterdam är starkt förknippat med Red Light District – stadens ökända kvarter, känt för sin långa historia med prostitution. Du kan bland annat ta en guidad tur i området och få veta mer om varför handeln blev så populär i dessa kvarter.

amsterdam1

5: Utforska Amsterdam med de populära Hop-On Hop-Off Kanalbussarna

Amsterdams Hop-On Hop-Off kanalbussar är ett utmärkt färdmedel för sightseeing i staden! Du kan hoppa av och på som du vill, vid de attraktioner och sevärdheter du önskar besöka, och får njuta av Amsterdams fantastiska kanalsystem.

Allmänt Weekend-resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *