Tottenham Hotspur

 Så nu är det klart, två månaders silly season är över och nu stannar spelarna där de är i minst ett halvår. Även om övergångsfönstret är öppet i 62 dygn så händer det mesta under de sista tio timmarna. Manchester City gjorde affärer för ca 400 miljoner, de hade hållit sig lugna hela perioden annars. Andy Carrol lämnade Liverpool på lån till West Ham som en nystart. Men de som ändå hade mest för sig under de sista timmarna av augusti var Tottenham. Efter att laget tappade Luca Modric så har det snackats om en ersättare, Káká hade kommit på tal, fast såg såg det ut att bli Jao Moutinho från Porto, en affär som rann ut i sanden trots en bonustimme av Fifa.

Istället, från ingenstans, så lämnade stjärnan Raffael van der Vaart för tidigare klubben Hamburg som försöker med en storsattsning. Även om inte van der Vaart var lika bra förra säsongen som när han kom från Real Madrid så kom det lite som en bomb. Så, med sina två bästa spelare borta så behövde Tottenham en förändring, och in kommer Hugo Lloris.

Tillsamans med De Gea så är den franska landslagsmålvakten det största löftet på målvaktsfronten och en flytt från Lyon till Tottenham kan helt klart ge hans karriär en kick.

Det behövdes även en målskytt och som många andra gånger letades det inom England och bara någon mil från Tottenham hittade man Dembele i Fullham. Anfallaren som dragits tillbaka lite till mittfältet skulle också behöva en nytändning sedan tiden i AZ Alkmaar. Dembele är en väldigt explosiv spelare med ett fantastiskt driv. Om denne belgare har en bra dag så är det livsfarligt att lämna honom obevakad.

Så, nu har tränaren Andrés Villas-Boas fått det han ville i Chelsea men inte riktigt lyckades med. Sin egendesignade trupp som han själv kan trolla med. Efter en dålig start med Spurs så måste allting komma igång om slutresultatet ska kunna spegla sig med de tre senaste säsongerna.

Permier League är på väg att likna La Liga där det är två lag som gör upp om titeln varje år. De andra Premier League-lagens stjärnor flyttar till Manchester (Ashley Young och van Persie till United, resten av Arsenals spelare och Scott Sinclare går till City) och de övriga engelska fotbollslagen får kämpa hårdare och hårdare. Det skulle sabba fotbollen lite och det är upp till Wenger, Di Matteo och Villas-Boas att hota Manchester-lagen på allvar.

Nu börjar Premier League på riktigt.

// Love Lindqvist

 

Fotboll London

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *