Topp 5 för din sommarweekend i Berlin

sightseeing i Berlin med hop-on hop-off

Berlin är en stad med stort kulturellt utbud, men också en stad med enormt mycket intressant nutidshistoria att ta del av.

Svenskars favoritaktiviteter i Berlin på sommaren:
1. Berlin City Sightseeing Hop-On Hop-Off
2. Berlin TV Tower Alexanderplatz
3. Sachsenhausen
4. Madame Tussauds Berlin
5. Berlin Dungeon

Berlin Alexanderplatz på dagen.

Sightseeing med Hop-On Hop-Off

En busstur med Hop-On Hop-Off är ett enkelt sätt att både få en överblick över vad som finns att se och uppleva i Berlin och frihet att stanna hur länge som helst vid olika attraktioner och sevärdheter. Har du inte varit i Berlin tidigare så är det ett supersmidigt sätt att uppleva staden. Det finns rundturer för både Västberlin och Östberlin. Att ta sig runt hela staden tar två dagar för den som vill stanna till och utforska olika delar så det är bra att göra en plan innan avresa. Längs med bussrutterna finns gott om restauranger, kaféer och barer så det är bara att hoppa av och äta lite när hungern tränger sig på. För den som vill uppleva det kulinariska Berlin är ett besök till Prenzlauer Berg ett absolut måste! Hop-On Hop-Off är perfekt för barnfamiljer. Förutom flexibiliteten att kunna hoppa av och utforska staden i sin egen takt ger bussarna en fantastisk överblick även för de små eftersom passagerarna sitter högt upp med god utsikt över staden. Dessutom finns hörlurar med svenska guider, vilket är perfekt för de som ännu inte har börjat läsa tyska!

Berlin TV Tower Alexanderplatz

Berlins TV-torn reser sig 207 m över marken och panoramautsikten är sensationell! Kanske inte något för den höjdrädda, men annars ett perfekt utflyktsmål för den som är morgonpigg. Tornet öppnar kl.9 på morgonen och redan kl.11 stänger inpassagen. Det finns dock hopp även för morgontrötta, för på kvällen öppnar tornet åter igen och då även med en bar högst upp.

Utsikt med Berlin TV Tower Alexanderplatz på kvällen.

Sachsenhausen

För många historieintresserade svenskar står ett besök i Sachsenhausen högst på listan av måsten i Berlin. Sachsenhausen var inte bara ett koncentrationsläger utan fungerade även som huvudkontor för SS och träningsläger för hela systemet av koncentrationsläger. Hit skickades tusentals judar efter den så kallade ”Kristallnatten” och tiotusen sovjetiska fångar dödades i lägret ett par år senare.

guidade turer i Sachsenhausen koncentrationsläger utanför Berlin

Men det var inte bara nazisterna som använde sig av Sachsenhausen, även kommunisterna använde lägret som koncentrationsläger för politiska fiender under fem år efter att nazisterna hade besegrats och Sovjetunionen hade tagit över styret över östra Berlin.

Madame Tussauds Berlin

Det populära vaxkabinettet finns inte bara i London. Berlin har sitt eget Madame Tussauds, men flera aktuella kändisar. Ett besök på Madame Tussauds passar både stora och små. På Madame Tussauds i Berlin kan du posera framför paparazzis tillsammans med kändisar som Lady Gaga, George Clooney och Johnny Depp. För alla trogna beliebers finns så klart möjlighet att ta en bild med Justin Bieber!

 

Berlin Dungeon

Även sommaren kan ha regniga dagar, och för den som inte är räddhågsen är Berlin Dungeon med mer än 700 år av skrämmande europeisk och tysk historia den perfekta platsen att vara på när det regnar. Barn måste vara minst 9 år för att komma in, men för familjer med lite äldre barn är det ett läskigt och samtidigt roligt sätt att lära sig mer om historia från medeltiden till 1900-talet. Berlin Dungeon har flera olika shower, en flott-tur och massor av spännande saker som spöken från Berlins tunnelbana. Som sagt, inte för den räddhågsne men absolut för den som gillar kittlande spänning och historia!

Berlin Weekend-resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *