Strejk i London – hur går det med mina biljetter?

Photo: Phil Hawksworth

Med anledning av strejken i London så vill vi berätta om hur vi hanterar situationer som kan tänkas uppkomma, när man omöjligtvis kan utnyttja sina biljetter, på grund av omständigheter som man inte råder över själv. Ett inställt flyg, snökaos på Heathrow, strejkande passkontrollanter, tunnelbanekaos eller askmoln från Island till exempel.

Glädjande nog verkar effekterna av strejken ha blivit mindre än förväntat vad gäller flyget, men vi råder alla resenärer som som redan är i London att vara ute i väldigt god tid eftersom det är våldsamma störningar på tunnelbanan.

Kan jag få pengarna tillbaka om jag missar föreställningen?

Eftersom vi på Ticmate köper våra biljetter från en mängd olika agenter, arrangörer och fotbollsklubbar så har vi olika avtal att rätta oss efter beroende på vilken typ av biljetter det gäller. Vi har alltså inte något eget regelverk som kan tillämpas över en hel arrangemangskategori, utan måste följa vad teatrarna eller fotbollsklubbarna (alltså arrangörerna) själva väljer att göra i det fall våra gäster inte kan komma in till London för att passkontrollanterna på Heathrow strejkar.

Det som gäller är att om musikalerna spelar som vanligt eller en fotbollsmatch inte är inställd, är regeln att inga pengar åtebetalas, även om publiken inte kan komma fram pga transportstrejker eller liknande.

Om du kontaktar oss i god tid, kan vi dock försöka sälja de biljetter som inte kan utnyttjas vidare till andra kunder, antingen via sajten eller direkt på plats i London. Det lyckas vi ofta med, men vi kan inte lämna garantier för att det alltid fungerar. Om du däremot kontaktar oss först efter att en föreställning eller fotbollsmatch har spelats kan vi ingenting göra.

Vad gäller de attraktionsbiljetter som vi säljer via LondonBiljett.se, t.ex. biljetter till Madame Tussauds, London Eye eller Buckingham Palace kan vi oftast förlänga datumet så att biljetterna blir giltiga till 31 mars 2012, och vissa av attraktionerna tar även biljetter i retur om man inte kan komma till London inom den utsatta tiden. De lägger dock på en administrativ avgift för återbetalningen.

Reglerna är alltså lite komplexa, men vi följer alltid de riktlinjer som vi får från arrangörerna i London, och vi försöker alltid att hjälpa de kunder som inte kan komma fram.

Om du har några frågor om vad som gäller just dina biljetter kan du alltid ringa till vår kundtjänst på telefon +46 (0) 8-551 13 444 eller maila oss på kontakt@londonfotboll.se, kontakt@londonmusikaler.se eller kontakt@londonbiljett.se

Och låt oss framförallt hoppas att din resa går smidigt och att du, trots strejken, får en riktigt trevlig vistelse i London.

London Meddelanden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *