Storlag jagar John Guidetti

Vår egen supertalang John Guidetti slog till igen mot Waalwijk. Nu ligger han tvåa i Erdevisies skytteliga. 18 mål på 16 matcher (varav han spelat 14 från start) och han har bäst målsnitt i hela ligan (Bas Dost har gjort 19 mål på 21 starter). Det här är förstås ingenting storlagen i Europa har blundat för.

Guidetti är på lån till Feynord från Manchester City, men engelsmännen håller full koll på sin 19-åring. Patrice Evra som är en av de största spelarna i modern fotbollshistoria är heltidsanställd av City för att hålla koll på honom.

City kan nu vara glada att de har honom i sina händer. Bayern München har haft scouter på plats under varje match. Och nu har brittiska The Guardian gått ut och sagt att italienska Inter och Citys ligarival Arsenal att de är ute efter Guidetti. John själv säger däremot att målet är att slå sig in i Citys startelva. Något som jag tror kan bromsa ner hans karriär.

City har lagt ut miljardbelopp på sitt mönsteranfall. Edin Dzeko, Aguero, Ballotelli, Tevez och en utlånad Adebayor. Det ska mycket till, om han ska slå sig in där.

Den tyska giganten Bayern München har där emot ett svagare anfall. De spelar, likt City, en 4-2-3-1 uppställning med skyttekungen Mario Gomez ensam på topp. Däremot händer det ofta att spelare försvinner i Bundesliga. Marcus Berg var extremt lovande, men efter flytten till Hamburg så har hans karriär gått käpprätt neråt. Markus Rosenberg lyckades bättre, men under förväntan. Danni Avdic dominerade Allsvenskan och nu nöter han bänk i Bremen. Oskar Wendt fick stopp på Messi i Champions League för FC Köpenhamn, i Mönchenglabash så blir det inte många minuter för vänsterbacken.

Om Inter skulle få tag på honom så tror jag att han skulle kunna blomma ut, men Inter har tappat en hel del och nu får de kämpa för att komma till Champions League.

Det John behöver är en bra tränare som kan forma honom. En tränare med rutin som vet vad som krävs för att få en tonåring till den totala världseliten. En tränare som vi vet kan göra sådant är Arsene Wenger, men frågan är om Wenger kommer att få stanna i Arsenal efter att de nu (troligtvis) har åkt ur Champions League.

Om Guidetti skulle få spela EM, och göra det bra, så kan vi garantera att han kommer hamna i en storklubb när sommaren är över. Hur som helst så kan vi nästan garantera att City kommer tjäna mycket pengar på den här killen, om det nu behövs mer pengar i den klubben.

// Love Lindqvist – som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com
Bilden kommer från sandkar.nl

Fotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *