Sommar och weekend i Rom

Rom är det perfekta resmålet för den som vill göra en weekendresa till en huvudstad under sommaren. Här finns attraktioner för den som är intresserad av historia, kultur och kulinariska upplevelser. Den italienska matkulturen är för länge sedan införlivad i det svenska köket med köttbullar och makaroner, spagetti och köttfärssås, pizza och mycket annat, men det är en helt annan upplevelse att äta äkta italiensk mat, tillagad på lokala råvaror.

Lika känt som det italienska köket är, lika känt är italienska viner. För den som tycker om god mat, gott vin och en promenad finns olika guidade turer med vinprovningar och provsmakningar av lokala delikatesser.

Sightseeing i Rom med mat

Det finns många myter och sägner om glassens historia. Vissa säger att Marco Polo tog med sig recept på en sorts sorbet från Kina där han också lärde sig hur man kyler glass med en blandning av salt och is. Oavsett vem som kom på glassen så är det något alldeles särskilt med att gå in på en italiensk gelateria och välja och vraka mellan olika glassar som tillverkats för hand på äkta råvaror och vad är väl bättre än att strosa runt på stan’ i sommarvärmen med en glass i handen?

För den som stannar lite mer än en weekend i Rom kan en arkeologisk resa genom tiden till Pompeji, den av ask och lava täckta staden vid vulkanen Vesuvius fot, vara väl värd ett besök. Pompeji var en gång i tiden en handelsstad och metropol med en stor hamn där varor lastades på och av grekiska och feniciska fartyg. År 79 f.kr begravdes Pompeji under ett vulkanutbrott. Idag är staden en del av UNESCO’s världsarv och genom utgrävningar har stadens snabba ödeläggelse gett oss en unik inblick i hur vardagslivet såg ut i Romarriket.

 

Allmänt Rom Weekend-resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *