Real Madrid – Valencia

De tio senaste åren så har det bara handlat om två lag i den spanska toppstriden. Real Madrid och Barcelona. Om du skulle ha spelat dina pengar på att något annat lag skulle vinna så fick du vinka dom slantarna adjö. Och i år är ingenting annorlunda.

Sist ett lag var med och utmanade om ligatiteln så var det Valencia, och de gjorde det så bra så att Rafael Benitez gäng till och med gick och vann allting 2002. Benitez blev hyllad som en gud och halva stadens invånare ville att han skulle få en gata uppdöpt efter sig, andra halva tyckte att han borde få minst två. I år så är det Valencia som Real Madrid inleder mot, hemma på Santiago Bernabeu den 19:e Augusti, och för första gången sedan 2008 så gör de det som regerande mästare och Valencia kommer att få kämpa för Champions League.

Under tre raka säsonger så har Real Madrid fått se sig besegrade av ärkerivalen från Katalonien, de har blivit förnedrade med siffror som 5-0 och 2-6 och sett titel efter titel glida ur deras händer. Miljardsatsningar har gått i kras, men så äntligen lyckades Barcelona göra en misslyckad säsong, trots världens bästa på pappret, och det fick äntligen vara fest på gatorna i Madrid.

Nu ska Real Madrid bevisa att de har tagit över och att Primera Division är deras liga år på år och första stoppet blir Valencia, i premiären, som regerande mästare.

Det blir mer än en match, det blir en förfest, och det blir förfesten som sätter prägel på hur efterfesten om cirka tio månader kommer bli.

// Love Lindqvist
Foto: marcp_dmoz via CC Flicr

Fotboll Madrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *