Real Madrid öppnar till slut plånboken

Med bara fyra dagar kvar på transfermarknaden så händer det äntligen något i Real Madrids trupp. Laget har gjort stora värvningar varje sommar sen “Los Galácticos” 2003 (när Real Madrid köpte till sig det första superlaget) och det såg länge ut som ledningen, den här sommaren, skulle nöja sig med det stjärnspäckade materialet som de redan har. Det enda substantiella ryktet var att Tottenhams superstjärna, Kroaten Luca Modric skulle till Real och igår bekräftade klubbarnas hemsidor övergången.

La Liga är avgjord redan, sett till statistiken

Real Madrid spelade lika första matchen mot Valencia och förlorade sedan borta i derbyt mot Getafe med 2 -1, lätt matte, är det redan över för Real Madrid? Aldrig har ett lag som bara tagit en poäng de första två omgångarna i La Liga fått lyfta bucklan. Kanske kommer det Krotiska spelgeniet sätta fart på saker och ting ändå.

Luca Modric spelar oftast som en offensiv mittfältare och det är inte något Real Madrid har brist på. Káká har många gånger stått åt sidan för att Mesut Özil ska få spela sin favoritposition och förra årets stjärnvärvning, turken Nuri Sahin var knappt ens med på bänken förra året. Mourinho brukar ha en lösning till det mesta och det är få tränare som klagar på att man har för många bra spelare. Men det skulle vara synd för fotbollsvärlden om Luca Modric försvann in i den madridska marängsvissen.

Vem ersätter i Tottenham?

Tottenham har däremot blivit förhandstippade att floppa och de närmaste fyra dagarna blir hetsiga för londonlaget. Helst behövs en ny anfallare, Adebayor och Defoe är för osäkra och utan en ny spelfördelare kommer det att bli svårt för Tottennham. På kanterna är det världsklass i form av Lennon och Bale och som en mer deffensiv mittfältare har de Scott Parker, som för mig är bland de bästa i Premier League. Men målen måste göras oavsett hur tufft man kan försvara eller hur snabbt ens kanter kan springa. Någon som skulle vara absolut bäst är Borussia Dortmunds Mario Götze. Inte för att jag tror de vill sälja för under 350 miljoner och jag tror inte han vill gå, men den här Silly Season är ännu inte över.

// Love Lindqvist (@love_lin på Twitter)

Fotboll London Madrid

One Reply to “Real Madrid öppnar till slut plånboken”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *