Premier League säsongen 2011/2012

Premier League-loggan

Premier League-logganPremier League-säsongen 2011/2012 blev extremt spännande ända in i sista matchen. Efter att Manchester City lyckats vinna derbyt så ledde de ligan med samma poäng fast bättre målskillnad in i sista omgången. City var tvungna att tappa poäng, United var tvungna att vinna.

Med tanke på att QPR ledde med 2-1 när det stod 90 minuter på klockan så såg det ut som att Rooneys 0-1 mål borta på The Stadium of Light skulle bärga hem det tjugonde ligaguldet. Men på fyra minuter så lyckades City vända och vann därmed sin första Premier League-titel.

Även om toppstriden var extremt spännande så handlade Premier League så vanligt om så mycket mer. Skulle Arsenal gå till Champions League? Skulle Chelsea värva någon stjärna? Skulle Wigan lyckas hålla sig kvar?

Premier League är unikt varje år och 2011/2012 var inget undantag. Nya spelare kommer in och gamla försvinner. Paul Scholes gjorde comeback och Uniteds nya stjärnmålvakt De Gea floppade totalt.

Chelsea värvade även en ny stjärntränare och skulle starta om på nytt, men så blev det andretränaren och de gamla stjärnorna som gav dem Champions League-titeln och räddade säsongen.

Newcastle är en av klubbarna i högsta divisionen som har allra tunnast plånbok och ändå så var det just Newcastle som värvade bäst, inte konkurrenten Sunderland som shoppade loss under sommaren.

Det var egentligen ingen som trodde på Arsenal på förhand och när den stora värvningen Gervinho fick rött kort i första matchen och Wenger ställde upp med talangen Frimpong hemma mot Liverpool (som för övrigt också fick rött kort den matchen) så fattade man att ”Gunners” inte klarade sig utan Fabregas och Nasri. Men så lyfter lagkaptenen van Persie hela laget och till sist så slutar de på en tredjeplats.

Bortsett från de sportsliga händelserna så präglades Premier League under den gångna säsongen av rasistskandaler. Liverpools stjärna Luis Suarez blev avstängd i åtta matcher på grund av rasistiska påhopp på Manchester Uniteds vänsterback Evra. I returen mellan lagen så började de två bråka. Även Chelseas (och före detta Englands) lagkapten John Terry anklagas för rasistiska påhopp på Anton Ferdinand, dock så har han inte blivit dömd men händelsen har ändå splitrat det Engelska landslaget.

Det hände även en traumatisk händelse på White Hart Lane när Boltons Fabrice Muamba kollapsade på grund av hjärtattck, om det inte vore för en supporter på läktaren och fantastiska hjärtläkare så hade den Engelska U21-spelaren nog aldrig öppnat sina ögon igen.

Om man ska lyfta fram en spelare som utmärkt sig extra mycket under säsongen så väljer jag Papis Cissé. Han kommer från tyska andradivisionslaget Frankfurt och tar Premier League med storm och gör mål på allt. Dessutom har han inte tagit vatten över huvet (än…) som många stjärnor gör, ett gott exempel är att han klipper sig på en vanlig lokal drop in-salong i Newcastle.

Papis Cissé står även för årets mål, hans yttersida borta på Stamford Bridge som man kan se om och om och om igen.

http://www.youtube.com/watch?v=3VEfWSDS1YM

Fotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *