Képler Laveran Lima Ferreira

Képler Laveran Lima Ferreira, mer känd som Pepe. Försvarare i världsklass eller okontrollerbar vilde?

Pepe föddes i Maceión i Brasilien 1983. Han föddes som en brasiliansk medborgare och började spela i det Portugisiska ligasystemet år 2001. Han trivdes som fisken i vattnet och efter att ha gjort succé under sina tre säsonger i Porto (2004 – 2007) så blev han Portugisisk medborgare och det öppnade upp för spel i EM i Österike/Schweiz.

Som 23-åring gick  Pepe till Real Madrid för ca 300 miljoner svenska kronor. Ett smart drag och självklart en chansning av Real att värva honom innan EM. Pepe var en av få som var bra i det Portugisiska laget – och redan signad som Real-spelare.

Pepe har verkligen briljerat i Real Madrid och han är inte den lättaste att ta sig förbi, och det kan svida ordentligt för de som försöker. Även om Pepe är en högklassig mittback så spelar han väldigt fult och efter Reals möten med Barca i Copa del Rey så blommade det ut enormt och till och med José Mourinho gick ut och frågade ”Hur ska man försvara det här?”.

[youtube]UgbR6_7EYE4[/youtube]

En liga som skulle passa Pepe bra är Premier League. Han är oönskad i Real medan till exempel Manchester United har back-kris och Arsenals försvar länge har svikit. I Premier League smäller det på rejält och en artist som Pepe skulle uppskattas mer i tuffa England än i finspelande Spanien.

// Love Lindqvist som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com

Foto: lembag @ Flickr // CC

Fotboll Madrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *