Musikaler i New York under Halloween

Phantom_of_the_Opera_the_Musical_on_Broadway_New_York

Snart är det dags för Halloween. Kanske har du bokat dig en resa till New York och får vara med om ett riktigt Amerikanskt firande som dock har sitt ursprung från Kelterna på Irland. Samhain som det då kallades firades när skördesäsången var slut och vinterhalvåret började den 31:a oktober.

Kelterna trodde att osynliga krafter var i rörelser och de dödas själar kunde återvända till jorden under natten till Halloween .Kelterna hade även lyktor av rovor som var utskurna som smeden Jack och där i från kommer inspirationen till de fina pumporna. Vem Jack var? Enligt legenden var Jack en smed som varit för ond för att komma till himlen men lyckats lura djävulen och pga det kunde han inte komma till helvetet heller. Istället irrade han omkring på jorden och för att kunna se ordentligt hällde han glödande kol i rovorna han ätit. Kanske irrar han omkring än…

För att få lite extra Halloweenstämning under ditt New York besök kanske vi kan få tipsa dig om två föreställningar som känns lite extra Halloweeniga:

Musikalernas musikal Phantom of the opera känns som ett klockrent förslag. Förutom att den är fantastisk, har fått fina recensioner, spelats av Peter Jöback så innehåller den det som kan skapa den rätta stämningen. Först och främst Fantomens mask, sedan har du kostymerna, scenen och inte minst den maffiga musiken.

Vårt andra förslag skulle bli Wicked då den kommer att hänföra dig med svart magi och trolldom. Självklart tas du med till en magisk fantasivärld och får inspiration till passande Halloweenkostymer.

Biljetter till föreställningar på Broadway hittar du på Newyorkmusikal.se

För oss som kommer vara kvar på hemmaplan så föreslår vi att ni köper er en pumpa, skapar er egen Jack-lykta. Pumpainnehållet kan ni sedan dessutom göra en god soppa av och värma er med nu när höstvindarna blåser. Trevlig Halloween!

/Ann-Chatrine Hellstrand

 

 

Musikaler New York

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *