Messi är historisk – igen

Lionel Messi, Barcelona
Lionel Messi

Igår spelade Barcelona borta mot Bayer Leverkusen. Leverkusen hade på förhand redan sagt att det var kört och det blev även bekräftat.

Efter att 20 minuter var spelade så såg allt ut som det skulle, Barca ledde bollinehavet med 79 – 21 och spelade runt hur lugnt som helst. För en inte jätteinsatt person så skulle det se ut som att Barca ägde matchen och skulle komma att vinna stort. Men, Leverkusen spelade bara enligt planen, och planen var perfekt. Att avakta, inte gå på förrän det behövdes och att när man vinner bollen, handla snabbt och sätta sina chanser. José Mourinho kom på planen för att komma åt Barca och många andra har tagit efter.

Det fungerade i nästan en hel halvlek, tills det kommer en chipp över backlinjen, en rush av Alexis Sanshez, ett skott, en tunnel, 0 – 1.

Men sedan fick Tyskarna en liten kontakt, Kadlec flög högt och nickade in kvitteringen. Och sen tog det roliga slut, Leverkusen blev nu tvunga att trycka lite framåt och då passade Barca på. En chip över backlinjen, Alexis springer, drar målvakten och rullar in sitt andra mål i Champions League.

Det är inte lätt att spela fotboll när man ligger under mot Barcelona. Speciellt inte om motståndarna har Messi. Och i minut 88 så fasttällde Messi slutresultatet 1 – 3.

Raúl har gjort 18 mål i Champions League, lika många har Shevchenko gjort. Det hade även Messi men nu är han uppe i 19. Raúl och Shevchenko har troligtvis gjort sitt i Champions League. Rauĺ har spelat i två olika lag, Real Madrid och Schalke 04, han har både vunnit och spelat semifinal. Shevchenko har spelat för Milan, Chelsea och Dynamo Kiev. Båda två har väldigt långa karriärer bakom sig, Messi har inte ens fyllt 25.

Det snackas om ifall Messi är den bästa genom tiderna, eller om Ronaldo, Maradona och Pélé fortfarande var snäppet vassare. Enligt mig så är Messi den individuellt bästa spelaren i fotbollshistorien men då måste man tänka på vad man han har vunnit. Han har vunnit allt en spelare i Spanien kan vinna på klubblagsnivå. Men vi har bara sett honom i Spanien. Kan han bara leverera med Xavi och Iniesta bakom sig? Eller med Guardiola som tränare? Om Messi ska bli den bästa genom tiderna så måste han vinna VM, det OS-guld han har, räcker inte.

Messi kommer alltid vara en gud i Barcelona, han kommer alltid vara ihågkommen. Men för att bli den absolut bästa någonsin så skulle han behöva visa upp sig i ett annat lags tröja. Men om man spelat i samma klubb i 12 år så lär man inte byta, inte om jag har förstått Messi rätt.

// Love Lindqvist, som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com
Foto: thesportsreview.com

Barcelona Fotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *