King Kong

King KongI juni 2013 har musikalen King Kong premiär. Denna musikal bygger på filmen som släpptes 1933 under den Amerikanska depressionen och ska vara något helt unikt när det kommer till musikaler. När King Kong kom satte den mer eller mindre Broadway och New Yorks kända landmärken på kartan och visst vore det roligt att få se denna musikal på Broadway men för nu får vi nöja oss med att den sätts upp i Melbourne och hålla tummarna för att denna kostsamma historia mottages väl.

Det har tagit skaparna fem år att synka fler än 40 skådespelare, sångare, dansare, cirkusartister och kullis & dockskapar. Kända namn som  Daniel Kramer(Director),Marius de Vries (Musik), John O’Connell (Koreograf), Peter England (Designer),Roger Kirk (Kostymdesigner),Peter Mumford (Ljustekniker), Peter Hylenski (Ljudtekniker), Frieder Weiss (Produktionsdesigner),Gavin Robbins (Circusdirektör), och Peter Wilson (dockmakare) är involverade i produktionen. King Kong som är en sex meter stor ”silverback” är skapad av Sonny Tilders.

Självklart kommer kända låtar som I wanna be loved by you, Brother can you spare a dime och Get happy spelas och sjungas.

Medan vi med spänning väntar kan vi roa oss med att besöka New York, se en musikal eller ta en helikoptertur för att få ett King Kong perspektiv.

/Ann-Chatrine Hellstrand

Läs mer om King Kong musikalen på Kingkongliveonstage

Bild lånad av Pilo

 

 

 

Allmänt Musikaler New York

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *