Kan Real Madrid säsong räddas?

Det finns egentligen bara en liga som är avgjord när ett lag har tagit ett åtta poängs försprång, och det är spanska La Liga. Real Madrid började säsongen väldigt dåligt och det uppstod snabbt en stor lucka upp till Barcelona och det avståndet har vuxit med tiden och nu är det i stort sett omöjligt för Real ska komma ikapp katalanerna.

firar-depparMen i veckan så visade Mourinhos mannar att de tänker kämpa in i det sista för att rädda säsongen och slog ut Barcelona ur Copa del Rey efter att ha dominerat hela matchen på Camp Nou. Nu är de finalklara och möter i Maj vinnaren i matchen mellan Sevilla och Atletico Madrid. Ute i Europa så är de inhemska cuperna stora, i till exempel Tyskland och England så är det nästan lika stort att vinna cupen som att vinna ligan och även om det är stort i Spanien också så är det mer som ett tröstpris till laget som inte vann ligan, eventuellt kan det bli en liten bonus om man lyckas ta dubbeln. Det som verkligen skulle rädda Real Madrids ”fiaskoår” är om de trots allt lyckas ta Barca det här året och för att de ska lyckas med det så krävs det att en viss Champions League-pokal återvänder till Madrid efter elva års frånvaro.

Det brukar vara i åttondelsfinalerna i Champions League som de sämre lagen och överraskningslagen silas bort, med vissa undantag och i så fall tack vare tursam lottning. Som det ser ut så blir det inga undantag i år, förutom ett. Att Barca förlorade borta mot Milan med 2-0 och nu har en lång uppförsbacke framför sig. Ifall Barca skulle åka ur och Real avancerade till kvartsfinal så är oddsen stora att Real går hela vägen. Dels så är det lättare motstånd framöver och dels så skulle det ge en enorm självförtroendeboost att största konkurrenten försvann. Men för att ”Marängerna” ska nå kvartsfinal så måste de vinna över Manchester United på bortaplan. Och det blir årets svåraste utmaning för Mourinho.

Manchester United går som tåget i ligan och är ett av världens bästa hemmalag, de har för tillfället dessutom Europas bredaste trupp och spelarna som ofta nöter bänk skulle kunna bilda en vinnande startelva. Mourinho har genom åren spelat väldigt bra mot Sir Alex, men man får tänka på att Morinhos största stjärna ser Sir Alex som sin andra pappa, Old Trafford är som hans barndomshem och hela Manchester United är som hela Ronaldos släkt, och det krävs ett stort psyke om man ska klara av att sänka sina nära och kära. Något som kanske inte ens en av världens två bästa klarar av.

Den närmsta tiden avgörs det om det här blir året då Real Madrid misslyckades totalt eller om 2012/13 blir året då Real lyckades bättre än Barca utan att vinna ligan.

// Love Lindqvist

Fotboll Madrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *