Giroud och Podolski till Arsenal

Som vanligt så värvar Arsenal friskt. Som vanligt värvar de från Frankrike. Som vanligt är det en av världens hetaste anfallare, vars namn få svenskar ens vet hur man uttalar.

Olivier Giroud gjorde 21 mål för sensationslaget Montpellier som helt otippat gick och vann franska ligan. Det var i EM som Giroud skulle få sitt stora, internationella genombrott. Svårt dock, om man inte får spela en enda match från start. Men uppenbarligen så brydde sig inte Arsenal och Arsene Wenger så mycket om EM utan pungade glatt upp ca 130 miljoner kronor för fransmannen.

Några veckor tidigare avslöjades det att Tysk-polacken Lucas Podolski också är klar för Arsenal. Trots sin relativt unga ålder (27) så har han spelat uppemot 100 landskaper, den yngsta att någonsin uppnå det och då har han inte ens varit tysk i hela sitt liv.
Podolski började i Köln där han gjorde mål på mål. När något sådant händer så blir det lätt att man flyttar till München och får spela i den röda tröjan där. Men i Bayern München gick det inte lika bra och troligtvis stannade han kvar bara för framgångarna i landslaget. 2009 var det dock nog. Podolski flyttade tillbaka till Köln började leverera igen.

Giroud är en renodlad anfallare medan Podolski är allround, frågan är då om Van Persie är på väg bort (kanske till Manchester City…?) eller varför värvar Arsenal dessa två målfarliga herrar när det egentligen är försvaret som borde tätas?

// Love Lindqvist

Fotboll London

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *