Förbjudet byte i Milano

Något som är fascinerande med italienska Serie A är att du kan hitta de riktiga stjärnorna i lag som inte ens är med och slåss om guldet, även om dessa spelare inte stannar karriären ut så är det ändå betydligt längre än i Sverige. Vi har hittat Giovinco i Parma, Pastore i Palermo, Luca Toni när han var som bäst i Fiorentina och sen var det anfallsparet Cassano/Pazzini i Sampdoria. Båda var namnkunniga anfallare redan innan de drog på sig den vita tröjan och tack vare två stormakter kris så lämnade de staden Genua tillsammans. Pazzini gick till ett Inter som inte kunde göra mål och Cassano till ett Milan som var på tok för kaotiskt.

Nu, ett och ett halvt år och en stroke på Antonio Cassano senare, så är de båda två namn för media igen. De byter sida av stan, färg på sina randiga tröjor och kurva för hemmafansen på San Siro. Pazzini blir Milanista och Cassano tar värvning i Inter.

Eftersom de båda Milanoklubbarnas supportrar har ett klassiskt “derbyhat” mellan sig så blir det alltid uppståndelse när en spelare går från den ena till den andra. Frågan är nu om det blir några busvisslingar? Det blev ju en hyfsat fair deal? Inter har anfallare i världsklass och behöver bara en framträdande spelare med bra spelsinne för att kanske få det att lossna. Milan har sålt sina bästa spelare och klubbens sportchef, Galliano, bekräftade efter Zlatan/Thigo Silva-försäljningarna att de kommer betala tillbaka årskorten till de som vill. Klubbens fans hade dessutom en begravning utanför Milanello, träningsanläggningen, där de begravde sitt “gamla AC Milan.” Pazzini är kvick och är fantastisk på att vara på rätt plats när man ska, likt Filippo Inzagi, och han kan kanske ge laget en nytänning och se till så att säsongen inte blir ett totalt fiasko.

Milan öppnar mot just Sampdoria hemma den 26:e Augusti och Inter börjar borta mot nykomlingen Pescara samma dag.

// Love Lindqvist

Fotboll Italien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *