En någorlunda bortglömd övergång

I svensk media skrivs det väldigt mycket om Premier League, Barca & Real samt Serie A, eller rättare sagt lagen som utmanar Zlatan om ligatiteln. Vad som glöms är då världens tredje bästa liga, Bundesliga, och den femte bästa, nämligen den franska Liege 1 (fram tills nu kanske).

Folk kan rabbla vilka som vunnit Premier League ända sen den grundades eller hur många titlar Barca har vunnit på 2000-talet men många skulle höja på ögenbrynen om det kunde rabbla de åtta senaste mästarna i Frankrike respektive Tyskland.
Det vanliga att veta om Liege 1 är att Kim källström spelar i Lyon och Lyon är ett bra lag. Juninho var bäst på frisparkar men ligan blev ointresant när han flyttade.
Att det var en Belgare som blev ligans bästa spelare de två senaste åren vet inte många, det är inte heller många som vet att han gick till Chelsea för 320 miljoner kronor ett par veckor innan EM. Folk kanske där emot snappat upp namnet Eden Hazard.

2008 så värvade Chelsea Florent Malouda från Lyon. En snabb, teknisk spelare med ett vasst öga för mål. Malouda blev en viktig pjäs i Chelseas vinnarlag 2010 men nu har han blivit en av de där äldre som ägaren Abramovitj hällst bara vill byta ut.

Chelsea är, som många andra, inne i en förändringsperiod. En period som Abramovitj satte stopp för när inte tränaren Andres Villas-Boas levererade några resultat. Istället tillsattes Roberto Di Matteo, tillbaks med de gammla spelarna och resultaten blev någorlunda bättre.

Nu måste Di Matteo bevisa att han kan leda Chelsea på rätt väg, det började med att Hazard och Marko Marin kom till laget.

Hazard är en i stort sett komplett spelare om han har rätt lagkamrater. Han löper på allt och sätter lägena när de dyker upp. Med Marin (som kom i början av sommaren från Werder Bremen) och Torres som kan slå fantastiska passar i laget så kommer motståndarnas backlinjer vara tvungna att ligga lågt.

Spelar Di Matteo sina kort rätt och kan ta laget igenom den här förändringen så kan det bli succé, om inte så lär han vara tvungen att hitta en ny klubb.

Fotboll London

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *