Dags för en weekend i Berlin till sommaren?

Berlin är en perfekt stad för weekendresor med ett enormt stort utbud av kulturella aktiviteter, shopping och klubbar. Berlin är känt för sina teatrar och museer och för fantastisk arkitektur. För den som inte har varit i staden tidigare kan det vara bra att ta en sightseeing i Berlin på en Hop-on-hop-off-buss för att få en bra överblick över alla aktiviteter och sevärdheter som staden erbjuder.

Berlin sightseeing buss

Ett besök till Berlinmuren är ett absolut måste för den som kommer till Berlin för första gången. East Side Gallery är ett annorlunda galleri. Det består av 101 storformatsbilder som målades på Berlinmuren av konstnärer som var fulla av lycka över Berlinmurens fall. Galleriet är 1316 meter långt och därmed också världens längsta utomhusgalleri.

berlin wall urban art

Om vädret är fint så är Berlin en perfekt stad att ta en cykeltur i. Staden är platt och det är lätt att ta sig runt med cykel. Cyklar finns att hyra på flera ställen i stan’, det finns också flera olika guidade turer på cykel för den som vill lära känna det moderna Berlin eller det historiska Berlin. För den lite mer äventyrlige finns guidade turer på Segway.

 

Allmänt Berlin Weekend-resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *