Barcelona – Milan 3 april 2012

Den på förhand den mest spännande kvartsfinalserien har kommit halvvägs. De regerande mästarna, som har vunnit Champions League tre gånger på 2000-talet, FC Barcelona, är som vanligt favoriter. Men om det är något lag som skulle kunna utmana så är det Milan, ett av de mest Champions League-rutinerade lagen i Europa.

Den första matchen på San Siro slutade 0 – 0 efter något övertag av katalanerna, men Milan var fortfarande med i matchen och fick till några bra målchanser, frågan är bara om de kan komma till ett Camp Nou och hålla tätt. Inför mötet i Milano så var stjärnbacken Thiago Silva borta och det såg dystert ut när både Robinho och Nesta gick av planen på grund av skada.

Milan - Barca. Foto: zeropuntosedici

Men vad kan man vänta sig av matchen på Camp Nou om en vecka? Jo vi vet att Barca inte precis backar hem på hemmaplan. Det spelar ingen roll vilka motståndarna är: Arsenal, Inter, Grenada eller Rayo. Om inte Nesta och Thiago Silva är tillbaka i returen så kan Milan få det riktigt svårt och se till att sätta sina lägen framåt, något de inte lyckades med på San Siro.

Barca har ett klass-anfall i form av Messi, Iniesta och Alexis. Kanske inte det optimala som Guardiola vill ha, men ändå ett anfall som resten av världen suktar efter.
Det är stor skillnad på spansk och italiens fotboll. Snabb passningsfotboll med inte så mycket snurrar och tricks mot en stor aggressiv fotboll med korta anfall och mer individuella prestationer.

Även om det nu står 0 – 0 så är Milan i ett underläge där det krävs individuella prestationer för att man ska går till semifinal. Mexés och Bonera måste kunna vara ett backpar, Noccerino och Sedorf måste sätta passarna, Abrossini måste styra och ställa, Emanuelson och El Shaarawy måste vinna löpduellerna och framförallt måste Zlatan Ibrahimovic glänsa på sin gamla hemmaplan. Kort och gott, allt måste stämma om Milan ska ta sig vidare mot världens bästa fotbollslag.

Matchen på Camp Nou är utsåld sedan länge. Nu satsar vi på att hittabiljetter till semifinalerna. Det är ju ganska stora chanser att två av dem kan komma att spelas i Spanien, varvid vi kommer att sälja biljetter till dem från madridfotboll.se och barcelonafotboll.se.

// Love Lindqvist – som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com 
Foto: zeropuntosedici via CC @ Flickr

Barcelona Fotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *