Argentinare ny påve

8555990888_2f505ee579Kanske har du inspirerats av alla nyheter ang den nya påven och nu själv funderar som bäst på om du ska ta en resa till Rom. På Rombiljetter.se kan du enkelt och smidigt boka din Vatikantur och vill du bli inspirerad så läs gärna vidare här i bloggen om hur en tur kan gå till.

En halv värld höll andan när det steg rök ur skorstenen på Sixtinska kapellet. De som stod på Petersplatsen väntade förväntasfullt innan det gavs till känna att den nya påven skulle bli Argentinaren Jorge Mario Bergoglio. Han är den förste påven i världshistorien från Latinamerika och beskrivs som enkel och inte så pompös men också konservativ och ska visst ha samma strikta inställning som sin företrädare Joseph Ratzinger i fråga om exempelvis samlevnad och abort.

Bergoglio övertalade hundratals av sina landsmän att skänka sina pengar till de fattiga i stället för att spendera dem på en resa till Rom för att fira den nya utnämningen till kardenal. Det för kanske tankarna till Robin Hood eller helgonet Franciskus som levde i ödmjukhet och fattigdom. Det blir spännande att se om han blir den förkämpe för jordens fattiga som han målas upp som. Själva känner vi dock att vi gärna besöker Rom i vår och då vi inte kunde vara på plats då han höll sitt fina tal kanske vi iaf kan få gå runt i sandaler på Roms gator, besöka Vatikanen, känna lite ödmjukhet och andas in den katolska närvaron. På Rombiljetter.se hittar du som sagt biljetter till Vatikanen och kan välja mellan hela sju olika turer så som förmiddagsturen, eftermiddagsturen, Vatikanens museum, Audiens hos påven, Vatikanen plus, Vatikanen museum kväll och Vatikanens Botaniska trädgård. Kanske ses vi på en av turerna!

Boka din Vatikanbiljett på Rombiljetter.se

/Ann-Chatrine Hellstrand

Läs gärna mer på Expressen.se

Foto: Mazur/catholicnews.org.uk via Flickr

Rom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *