Wienerwald och Mayerling

Wienerwald och Mayerling

Pris från 196 kr

Följ med på en tur genom de södra delarna av Wiens vackra skogsområde Wienerwald. Besök bl a den romerska staden Baden, jaktslottet Mayerling och cistercienserklostret i Heiligenkreuz. Boka dina biljetter till Wienerwald och Mayerling här!

På denna halvdagsutflykt får du se de stora sevärdheterna i den södra delen av Wiens vackra skogsområde Wienerwald. Vi passerar den romerska staden Baden, kanske mest känd för sina varma källor, vi kör genom den romantiska dalen Helenental till jaktslottet Mayerling och minneskapellet till kronprins Rudolph och baronessan Vetseras ära. De båda älskande dog här tragiskt och mystiskt 1889, i det som skulle bli kallat Mayerlingdramat.

I cistercienserklostret Heiligenkreuz (från år 1133) besöker du det medeltida klostret som rymmer resterna av den sista Babenberger.

Vi passerar sedan Höldrichsmühle och kommer fram till Seegrotte, den största underjordiska sjön i Europa. Efter en båttur på sjön lämnar vi Wienerwald och åker tillbaka till Wien.

VIKTIG INFORMATION.
- Din voucher/e-biljett skickas automatiskt till din e-postadress som en bifogad PDF fil när du har avslutat din bokning och din betalning är godkänd.
- Guidning på engelska och tyska.
- Turens längd ca 4 timmar. 
- Biljetten är endast giltig bokat datum! 
- Barpriser för barn mellan 3 och 12 år. Från 13 år betalar man fullt pris. 
- Turen börjar och slutar vid Südtiroler Platz i Wien.

Info

Wienerwald och Mayerling
Turen startar i hörnet av Wiedner Gürtel och Laxenburger Strasse vid:
Südtiroler Platz,
1040 Vienna

Wienerwald och Mayerling
Öppettider
April-sep: dagligen kl 09.45
Okt-mars: tis, tors, fre & lör kl 09.45

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Südtiroler Platz U-Bahn

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till varukorgen