Potsdam Berlin

Potsdam Berlin

Pris från 515 kr

Staden Potsdam är ett av Berlins mest populära dagsutflyktsmål. Potsdams kulturlandskap finns sedan 1990 med på UNESCO's världsarvslista och är perfekt för cykling med sina vackra parker och gränder.

Efter samling vid TV-tornet vid Alexanderplatz tar vi våra cyklar och kliver ombord ​​på tåget till Potsdam där vi cyklar en sträcka på ca 16 km i ca 4,5 timmar.

Vi besöker Fredrik den stores berömda sommarresidens Sanssouci från mitten av 1700-talet, och utforskar det nya palatset, Orangeriet, väderkvarnen samt de vackra trädgårdarna. Vi cyklar genom Brandenburger Tor och de holländska kvarteren. Vi stannar till vid Cecilienhof, där Truman, Stalin och Churchill ingick Potsdamavtalet vid Andra världskrigets slut (entré och audioguide ingår). Vi fortsätter genom "Ingenmanslandet" mellan Väst- och Östtyskland och passerar över Glienicker Bridge där Kalla Krigets spionutbyten rutinmässigt ägde rum.

Denna tur visar dig att Potsdam är långt mer än "Berlins Versailles", och förtjänar sin världsarvsstatus på många sätt.

Vi stannar till för lunch på en lämplig plats längs vägen, förhoppningsvis på en typisk Beer Garden.  OBS! Mat och dryck ingår INTE i priset.

Berlin är en stor stad och även ganska platt, vilket gör den till den perfekta staden att utforska med cykel. Så följ med på vår Cykel Sightseeing och se Berlin på det bästa och roligaste sättet - från en cykelsadel!

Viktig information:
- Guidning på engelska.
- Turen varar ca 6 ½ timmar, inklusive 2 timmar med tåg t/r Berlin-Potsdam
- Mat och dryck ingår inte i priset.
- Vänligen anpassa kläder efter väder, cykelturen går i alla väder! Regnponcho finns att hyra för 1€ st.
- Om barn deltar på turen måste de kunna cykla själv.
- Potsdam Berlin Cykel Sightseeing börjar och slutar vid TV-tornet på Alexanderplatz i Berlin.

Fantastiskt 5.0

5.0 Betyg från 1 kundrecensioner
En cykeltur i historiska områden.

Vi hade länge planerat denna cykeltur, min fru,min bror och hans fru. Och vi blev verkligen inte besvikna. Vår guide Alex var en välutbildad kille från USA som studerat historia i 5 år i Berlin. Resan till Potsdam gick så fint med de tysta och fina dubbeldäckarna som finns på de flesta tåglinjer i Tyskland. Guiden visste så mycket "Extra" som gjorde de olika stoppen så mycket mer intressanta. Denna tur rekommenderas alla intresserade av historia och i viss mån även efterkrigstidens politik. Vädret var denna dag perfekt för cykling. Tre minuter innan återfärden med tåget började regnet.

Ulf, Västerås
TIS, 02 JUN 2015
5.0

Info

Potsdam Berlin
Berlin Fat Tire Bike Tours,
TV Tower, Alexanderplatz
10178 Berlin

Potsdam Berlin
Öppettider
April-oktober: ons, fre, lör & sön kl 09.45

Vägbeskrivning

Se på en karta, Potsdam Berlin

Vägbeskrivning
S-bahn / U-bahn Alexanderplatz Station

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till kundvagnen