Billy Elliot

Billy Elliot

Victoria Palace Theatre

Pris från 631 kr

Billy Elliot är en rolig och hjärtevärmande hyllning till en ung pojkes dröm om att dansa, insvept i en gripande berättelse om triumf över motgångar. Säkra dina platser genom att förboka biljetter hemifrån!

Höjdpunkter:
- Boka biljetter på nätet
- Välj dina egna platser
- Upplev en musikal för hela familjen
- Njut av musik av Elton John och fantastisk dans
- Spara på biljettpriset måndag till torsdag

Vad handlar Billy Elliot om?
Handlingen utspelar sig i ett traditionellt gruvsamhälle i nordöstra England, där en ung pojke vid namn Billy Elliot drömmer att dansa. Det är en rolig, varm och uppiggande hyllning till en ung pojkes dröm, i en gripande berättelse om att övervinna motgångar.

Denna briljanta musikaluppsättning, som hade premiär 2005, är en omarbetning av en av världens mest älskade brittiska filmer under det senaste århundradet. Den ursprungliga berättelsen fångade världens hjärtan och sinnen när filmen gick upp på bio i oktober 2000. Den gripande filmen nominerades till tre Oscar och 13 Bafta-utmärkelser och slog publikrekord i hela världen. 


Andra musikaler i London för hela familjen: Lejonkungen - Mamma Mia

Andra musikaler i London baserade på filmsuccéer:
Kalle och chokladfabrikenLejonkungen

Hur får jag mina biljetter?
När din bokning online är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den till teatern.


Vem passar föreställningen för?
Billy Elliot är en musikal för alla åldrar, unga och gamla. Föreställningen rekommenderas från 12 år på grund av stötande och grovt språk samt våldsamma scener. Föreställningen är dock tillåten för barn från 7 år, barn under 16 år måste ha sällskap med en vuxen.

Hur lång är föreställningen?
Föreställningens längd ca 3 timmar, inklusive paus.

Vilka ingår i teamet bakom Billy Elliot?
Filmen som är skriven av Lee Hall, regisserad av Stephen Daldry och koreograferad av Peter Darling har utvecklats för scenen av samma kreativa team. Filmmusiken har komponerats av musiklegenden Sir Elton John, de senaste 30 årens mest hyllade brittiska sångare och låtskrivare.

Fantastiskt 4.6

4.6 Betyg från 47 kundrecensioner
En underbar föreställning

En underbar föreställning, både med humor och allvar. Fantastisk prestation av den unge huvudrollsinnehavaren. Toppen att köpa biljetter hemifrån, fungerar utmärkt som alltid.

Aina, Helsingborg
SÖN, 10 JAN 2016
4.6
Billy Elliot

En fantastisk upplevelse. Om jag förstår saken rätt var han som spelade Billy bara 12 år gammal. Vad kommer det att bli av detta barn? Vi är stumma av beundran .Mycket hög klass även på vuxna skådespelare.
Vad beträffar hela musicalen var det lite svårt att förstå allt, pga dialekt
Lite svårt att se hela scenen från rad 2 stall, och kallt i salongen.
Ett stort tack för en underbar upplevelse. .

Ewa, Lidingö
LÖR, 19 DEC 2015
4.6
Glädjefull dansföreställning

Mycket bra helhet i föreställnigen. Den unge Billy, den till en början oförstående pappan och händelsutvecklingen därefter gör det till en helgjuten upplevelse som jag blev glad över.

Den unga pojken som spelade Billy var helt fantastisk.

Jan, Uddevalla
MÅN, 23 NOV 2015
4.6
Härlig föreställning Billy Elliot

Barnen och de vuxna var jättebra dansare och skådespelare! Bra handling. Teatern var fin och vi såg och hörde perfekt, trots att vi satt på andra balkong. Hela vår familj (2 vuxna och 2 tonårsflickor) tyckte att föreställningen var jättebra.

Camilla, Uppsala
FRE, 17 APR 2015
4.6
Fantastisk!

Även om du inte är dansintresserad, så är denna en hit. Handling, sång och dans i toppklass. Storyn berör. Imponerande huvudrollsinnehavare, 12 år och glimrande steppare, bra balettdansare och ok sångare!

Thomas, Helsingborg
SÖN, 22 FEB 2015
4.6
Fantastisk föreställning!

Gripande, underhållande och en underbar story. Vilka dansare och sångare!!!

Annika, Torshälla
SÖN, 25 JAN 2015
4.6
Musical/Dansföreställning

Härlig föreställning tyckte både jag 65 år och min dotter 40 år. Passar säkert alla åldrar om man gillar dans.
Huvudpersonen Billy gjorde ett fantastiskt jobb. Så ung och redan fullfjädrad artist. Dansade både street dance och balett med inlevelse. Sångrösten något mindre bra men helt OK. Vi är helnöjda!
Anne-Marie och Jenny på mor/dotter resa till London

Anne-marie, Årsta
TIS, 16 SEP 2014
4.6
Starkt!

En stark berättelse med fantastiska aktörer. Framförallt barnens insatser bör nämnas, dels förstås Billys, men också Michael, hans bäste vän. Otroligt duktiga dansare båda två, och jag kan inte annat än se en ljus framtid för dess pojkar i den här branschen.

Jenny, Mölndal
MÅN, 07 JUL 2014
4.6
En fantastisk föreställning

Musicalen Billy Elliot är sevärd för alla i åldrarna 10 - 100 år. Den värme, sång och dans som visas, tar andan ur åskådaren och ingen går oberörd därifrån.

Lennart, Örebro
LÖR, 28 JUN 2014
4.6
Rörande

En oemotståndlig Billy Elliot! Fantasifull, rörande och verkligt sevärd!

Yvonne, Malmö
LÖR, 28 JUN 2014
4.6
stor besvikelse!

Stor besvikelse! Brittisk buskis m plumpa skämt. Mycket rumpor. Amatörmässiga insatser av sångsolister, kör o dansensemble. Liten scen, halvdan scenografi, koreografi o dekor. Sliten salong. Högt biljettpris som inte motsvarade upplevelsen. Behållningen var de dansande barnen. Synd att flickorna inte fick dansa vackert utan att de skulle framstå som lantlollor. De två pojkarnas dans var behållningen, särskilt deras duett i klänning. Historien bättre tolkad i filmen.

Jenny, Visby
MÅN, 23 JUN 2014
4.6
otroligt bra dansaktörer och musik.

har sett filmen 2 gånger och dom är lite olika men föreställningen var toppen.

Henrik, Karlstad
ONS, 28 MAJ 2014
4.6
Mer än sevärd

Enastående prestation av alla. Roligt, tänkvärt och gripande men mest njutbart. Helt underbart framträdande av alla inblandade. Köp biljetter, njut.

Hans, Lindome
MÅN, 19 MAJ 2014
4.6
Billy Elliot en upplevelse

Fantastisk föreställning och en fantastisk dansprestation av huvudrollsinnehavaren, definitivt värd ett besök!

Michael, Bromma
SÖN, 04 MAJ 2014
4.6
Billy Elliot

Riktigt bra musikal. Helt fantastiska barn som var med. En härlig upplevelse med mycket bra musikallåtar. Se den!

Malin, Göteborg
SÖN, 16 FEB 2014
4.6
Fantastiskt!

Jag hade förväntat mig att den skulle vara bra då jag läst många bra recensioner men det här var ju sinnessjukt bra! Kommer på delad förstaplats med Londons Lion King på min lista över favoritmusikaler. Barnskådespelarna är superbra och VILKA DANSNUMMER! Handlingen är jättefin och bra också. Något som är värt att nämna som faktiskt var på MINUSSIDAN var det väldigt smala benutrymme man fick i grand circle, kan vara värt att betala lite extra för att sitta på åtminstone första balkongen, det verkade rymligare där.

Emma, Karlstad
SÖN, 19 JAN 2014
4.6
Lika bra som filmen

... fast live är ändå något extra. Kanske det bästa vi sett. En tydlig berättelse. Underfundig. Fantastiskt agerat av både barn och vuxna. Vi vill om möjligt se den en gång till. Inte förvånad över affischer på stan som sa att den flera år vunnit omröstning som Londons bästa musikal

Björn, Söderhamn
LÖR, 28 DEC 2013
4.6
Spännande, välgjort och bra

Jag och familjen (fru och 16-årig dotter) var där, och vi gillade Billy Elliot. Det var många pampiga "massscener" och med bra skådespelare och dansnummer. Jag hade sett filmen tidigare, och helt ärligt gillade jag kanske den mer, men ändå var musikalen klart sevärd och kan rekommenderas.

Christian, Nissafors
ONS, 06 NOV 2013
4.6
Superbt dansframträdande

Alla som sett den underbara filmen med samma namn kommer njuta av denna föreställningen. Det enda som var mindre bra var en del av musikarrangemanget som stundtals var för tamt för att man skulle känna samhörighet med Billy.

Anna, Nävlinge
ONS, 25 SEP 2013
4.6
Billy Elliot var väldigt bra.

Bra handling och väldigt duktiga barn. Min 12-åring njöt av det också.

Jaqueline, Malmö
TIS, 24 SEP 2013
4.6
Jag har sett Billy Elliot som film så handlingen var känd.

Pojke nr 2 som fick rycka in pga att den förste blev sjuk under föreställningen var en duktig dansare. Speciellt förtjust blev jag i den något äldre dansare som dansade en scen tillsammans med Billy. Sången var OK när alla sjöng tillsammans, men enskildas sångprestationer som t ex danslärarinnan och den döda moderns var direkt dåliga. Alltså: danserna bra, sången sämre.

Maybritt, Lund
TIS, 24 SEP 2013
4.6
Bäst!

Helt enkelt BÄÄÄÄST!!!

Robert, Trollhättan
TIS, 20 AUG 2013
4.6
Det sägs att Billy Elliot är den bästa engelska musikalen någonsin.

Jag vet bara att detta var den bästa jag har någonsin sett, en fantastisk upplevelse. Storyn, musiken, sång och dans av världsklass och huvudrollen som spelas av en 12 årig pojke. Jag rekommenderar denna musikal.

Frederick, Taberg
MÅN, 22 JUL 2013
4.6
Magnificens performance

Splendid and magnificens is all that i can say!

Gunnel, Helsingborg
TIS, 16 JUL 2013
4.6
Fantastisk huvudrollsinnehavare

Teaterlokalen liten och trevlig. Killen som gjorde huvudrollen, Harrison Dowzell, var en otroligt duktig dansare. Föreställningen var berörande. Även min dotter som inte förstod språket uppskattade det och hade god behållning.

Britta, Falkenberg
ONS, 26 JUN 2013
4.6
Billy Elliot

En fantastisk föreställning kan varmt rekomendera

Leif, Skärholmen
LÖR, 22 JUN 2013
4.6
Måste ses!!

Så himla duktiga skådespelare och man kunde inte sluta förundras hur barnskådespelare kan vara så pass bra. Bra effekter med ljus och ljud. Vi kunde inte sluta le den kvällen :D

Emma, Brämhult
SÖN, 16 JUN 2013
4.6
Duktiga dansare

En mycket trevlig föreställning med en helt fantastiskt duktig "Billy".Olle, Mariestad
FRE, 24 MAJ 2013
4.6
Vi såg Billy Elliot på Victoria palace

Föreställningen var jättetrevlig och jag rekommenderar den verkligen. Dock var det oerhört trångt för benen vid sittplatsen, och detta trots att jag inte är särskilt stor. Jag hade kramp i benen i flera dagar efteråt..."

Yvonne, Stockholm
FRE, 24 MAJ 2013
4.6
En kväll att minnas!

Jag rekommenderar Billy Elliot starkt!

Jag har sett många musikaler i mitt liv och Billy Elliot hör definitivt till en utav de bästa. Den bjöd på många olika känslor. Man skrattade, ibland kom även en tår, det var historiskt och verklighetstroget och det var lätt att känna igen sig i många situationer. Skådespelarna var väldigt väldigt duktiga, framför allt alla barn, inte minst Elliot själv. Även scenografin och koreografin var högst imponerande.

Trevlig personal och väl anpassat för handikappade. Jag var där med min mormor som är rullstolsbunden men det var inga problem. Personalen var till god hjälp, det var lätt att hitta rätt, besöka toaletten och att ta sig fram.

Jag spenderade en weekend i London, besökte Tate Modern, Picadilly och Globe Theater, åt på goda restauranger och vandrade längst stadens vackra gator. Det var fantastiska dagar som bjöd på mycket och mest minns jag Billy Elliot - the musical!

Charlotta, Uppsala
ONS, 22 MAJ 2013
4.6
Billy Elliot var en fantastisk föreställning!

Vi har sett MÅNGA musikaler och denna är bland de bästa! Vilken känsla när Billy "flyger" över scenen. När gruvarbetarna ger sig ner i gruvan, scenen endast belyst med pannlampor. Numret med kompisen som klär sig i kvinnokläder, vilka talanger! Du MÅSTE bara se den. Att boka genom londonmusikaler, som vi gjort flera gånger, har för oss fungerat utmärkt!"
Thomas P, Landskrona
MÅN, 20 MAJ 2013
4.6
Den här musikalen påverkade mitt liv, jag skojar inte.

Jag har aldrig skådat något mer fantastiskt. Jag andades Billy Elliot i varje andetag flera månader efteråt. Ett måste om du är i London!!!


Flora, Mora
MÅN, 20 MAJ 2013
4.6
Billy Elliott är en definitiv fyra för mig.

Att den inte får en femma beror på två saker: Lite svårt att fatta den dialog som pågick före andra akten och sen tyckte jag sången i rollen som mormor blev lite hängande i luften. Pojken som spelade Billy var fantastisk. Alla i vår familj grät när han pratade med sin döda mamma. Tycker också om regin på rollen som den döda mamman. Billy och hans bästis övertygade i spelet. Dansläraren och hennes dottter gjorde sina roller oerhört bra. En klassisk musikal med mycket skratt, dramatik och lite tårar. Duktiga dansare, sången var bra (kanske inte fantastisk), regin utmärkt. Gillade scenografin väldigt mycket. Missa inte den musikal när du är i London!

Vivianne, Karlsson
MÅN, 20 MAJ 2013
4.6
En av de bästa musikaler jag har sett.

(Kanske inte så konstigt att den gått i 10 år nu). Duktiga deltagare och charmig lokal (har liksom perfekt känsla) dvs Victoria Palace Theatre.

Sonja, Göteborg
MÅN, 20 MAJ 2013
4.6
En av de bästa musikaler jag har sett.

(Kanske inte så konstigt att den gått i 10 år nu). Duktiga deltagare och charmig lokal (har liksom perfekt känsla) dvs Victoria Palace Theatre.

Sonja, Göteborg
MÅN, 20 MAJ 2013
4.6
Billy Elliot var helt fantastisk, bland det bästa jag sett.

Scenografin, musiken, dansen - allt var super. Rekommenderas varmt!!!

Marie-Louise, Stockholm
MÅN, 20 MAJ 2013
4.6
Rörig

Vi gillade inte musikalen. Vi hade sett fram mot att höra Elton Johns musik som vi älskar. Tråkigt med förinspelad musik. Det ger ingen känsla för varken skådespelarna el publiken.
Skränig,rörig föreställning. Vi gick efter pausen.

Charlotte, Stockholm
MÅN, 06 MAJ 2013
4.6
En fantastisk föreställning!

Även om jag har sett filmen tre gånger och satt med mina "filmglasögon" på mig, så rycktes jag med i historien. De sceniska lösningarna och regin utnyttjade teaterns möjligheter att förmedla stämningar och bilder. Ett fantasktiskt samspel mellan de unga skådespelarna (barnskådespelarna) och de mer rutinerade. En föreställning

Urban, Hammarö
ONS, 24 APR 2013
4.6
Superb föreställning

En helt särklass föreställning! Hade sett filmen innan men musikalen var i sin särklass. En av de bästa musikaler jag har sett hittills. Mycket gripande och innehållsrik föreställning. Dansen och musiken var imponerande. Enskildas sång och röst som mormor och mamman kunde varit bättre.
hälsningar/Feri

Farkhondeh, Stockholm
MÅN, 01 APR 2013
4.6
Billy Elliot enastående

Jag gråter än! Har aldrig i mitt långa liv någonsin tidigare upplevt en sådan otrolig dansare. Tade Biesinger från Utah, USA, var denna föreställnings Billy. Han behärskade alla varianter till fulländning. Även lille Michael var fantastisk. Föreställningen som helhet kände jag väl igen från den underbara filmen. Missade naturligtvis en hel del av vad som sades, dialekten är hopplöst svårförstådd för en utlänning. Men, det gjorde ingenting, när man sett filmen och även hade textremsan som stöd.
När jag besöker London igen står Billy Elliot högst upp på önskelistan. Den kan jag se hur många gånger som helst. MEN, inte från grand circle! Hiskeligt trångt för benen, jag är ändå bara 158 cm lång. Royal circle tror jag ger bästa sikt över scenen och förhoppningsvis större benutrymme.

Gunborg, Blidö
SÖN, 31 MAR 2013
4.6
Fantastisk!

Underbar musikal! Bra skådespelare, speciellt huvudpersonen Billy Elliot 12 år! Han var så duktig.

Lotta, Kullavik
SÖN, 31 MAR 2013
4.6
Obeskrivligt bra!

En helt fantastisk föreställning. Rått, snyggt, vackert, fult, politiskt. Ljudet, ljuset, scenografin... Ja jag kan fortsätta hur länge som helst! Men framförallt; Pojken...! Det är inget annat än ett underverk. Ett barn som driver en hel föreställning framåt...! Dansar, sjunger och skådespelar overkligt bra. Med andra ord. Se den!

Tobias, Helsingborg
LÖR, 30 MAR 2013
4.6
En fantastisk musikal!

Jag både grät och skrattade om vart annat. Väldigt imponerad av pojken som spelade Elliot, vilken stjärna!

Marie, Stockholm
SÖN, 24 MAR 2013
4.6
Larger than life!

Så ska en föreställning vara. Tänk att få lyssna på "nordengelska" och se så fantastisk dans av en så ung kille!!! Jag gick HÖG därifrån och försökte hitta klipp på Youtube!

Lillemor, Östersund
LÖR, 09 MAR 2013
4.6
Vi såg Billy Elliot och var mycket imponerade av framför allt den unge Billy men av hela ensembeln.

Fantastisk föreställning som också kröntes av stående ovasioner från hela publiken. Fantastiska dansnummer och fantastisk musik."

Inger, Viken
SÖN, 24 FEB 2013
4.6
Billy Elliot

Fantastiskt duktiga skådespelare, dansare och sångare i en underhållande och gripande berättelse.

Hans, Tumba
TIS, 01 JAN 2013
4.6
Alla borde dansa balett!

Jag hade sett filmen och var nyfiken på hur man hade tänkt att gestalta dramat på scenen. Föreställningen imponerade verkligen, både vad gäller scenlösningar, manus och inte minst rolltolkningar. Det var en betagande och djupt berörande föreställning, som fick tårarna att rinna då och då. Tack även för sista " extranumret " där ensemblen bjöd på glädje och värme i ett underbart distanserat nummer, så att man hann torka tårarna och bara skratta!

Britt-marie, Göteborg
SÖN, 02 DEC 2012
4.6

Billy Elliot ReviewsBilly Elliot Reviews

"Billy Boy - this is the greatest musical yet"
The Daily Telegraph


"Brit Musical of the decade has arrived"
The Daily Express


"Billy's a whizz! He'll lift your spirits, make you cry and send you home high with hope"
The Daily Mail


Billy Elliot PressmeddelandeBilly Elliot Pressmeddelande

GILLIAN BEVAN AND DEKA WALMSLEYJOIN THE WEST END CAST OFB I L L Y E L L I O T T H E M U S I C A LAS ANN EMERY RETURNS TO PLAY ...
Läs mer

Pressmeddelande Billy Elliot

GILLIAN BEVAN AND DEKA WALMSLEY
JOIN THE WEST END CAST OF
B I L L Y E L L I O T T H E M U S I C A L
AS ANN EMERY RETURNS TO PLAY GRANDMA 

On 14 November 2011 Gillian Bevan (Mrs Wilkinson) and Deka Walmsley (Dad) will join the West End production of Billy Elliot the Musical along with Ann Emery who returns to the cast to play Grandma, the role she originated on stage at the Victoria Palace in 2005 and played until 2010. They will be joined by new principal cast members Michael Peavoy (Tony), Sean Kearns (George) and Simon Ray Harvey (Mr. Braithwaite).

Based on the Oscar nominated film, Billy Elliot the Musical is an inspirational story of one boy’s dream to realise his ambitions against the odds. Set in the North East of England against the background of the historic 1984/85 miners’ strike, Billy pursues his passion for dance in secret to avoid disapproval of his struggling family.

Billy Elliot the Musical features music by Elton John, book and lyrics by Lee Hall, is directed by Stephen Daldry with choreography by Peter Darling. The production features scenic design by Ian MacNeil, the associate director is Julian Webber, costume design is by Nicky Gillibrand, lighting design by Rick Fisher and sound design by Paul Arditti. Musical supervision and orchestrations are by Martin Koch.

Gillian Bevan was last on stage in Road Show at the Menier Chocolate Factory, previously she has been seen in Relatively Speaking at the Watermill Theatre, Billy Liar at the West Yorkshire Playhouse, Grand Hotel at the Donmar Warehouse, In the Midnight Hour at the Young Vic, The Boys From Sycracuse at Regents Park Open Air Theatre, and she was in the original London cast of Stephen Sondheim’s Follies at the Shaftesbury Theatre. Her work for the Royal Shakespeare Company includes As You Like It andThe Wizard of Oz. On television she is best know for her roles as Gina Hope in BBC 1’s Holby City and Claire Hunter in the award winning Channel 4 series Teachers, her other television credits include The Innocents, Lewis and Lost Empires.

Deka Walmsley was last on stage in Lee Hall’s The Pitmen Painters playing George Brown, a role he created in the original production at Live Theatre, Newcastle and subsequent runs at the National Theatre, UK tour and on Broadway. His other theatre credits include Cyrano De Bergerac at the Bristol Old Vic, Enemies at the Almeida Theatre and Playing with Fire at the National Theatre. His television credits include EastEnders, Doctors, Dalziel and Pascoe, Inspector George Gently and Holby City.

Ann Emery has most recently been seen on stage in Betty Blue Eyes at the Novello Theatre. Her extensive theatre credits include Hard Times at the Theatre Royal Haymarket, Martin Guerre at the Prince Edward Theatre and Cats at the New London Theatre. On television her credits include Rentaghost, Julia Jekyll and Harriet Hyde and Radio Roo all for the BBC, Emery has also made guest appearances in her late brother’s BBC hit comedy The Dick Emery Show

 

Info

Victoria Palace Theatre
Victoria Street
London
SW1E 5EA

Kvällsföreställning
Måndag till lördag kl. 19:30

Matiné
Torsdag och lördag kl. 14:30

Föreställningens längd:
3 timmar

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning

Directions
Närmaste tunnelbanestation: Victoria Station (Victoria/District/Circle Line). 2 minuters promenad till teatern.

Se på en karta

Svenska
Ticmate.se


Till varukorgen